Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stopérske šachy v Ríme. Do AS zamieria Hermoso i Hummels, na odchode je Smalling

Hummels okúsi taliansky futbal.
Hummels okúsi taliansky futbal.AFP / Alex Pantling / GETTY IMAGES EUROPE
Serie A sa pravdepodobne môže tešiť na príchod Matsa Hummelsa (35). Skúsený nemecký obranca by v pondelok mal pricestovať do talianskej metropoly, aby podpísal zmluvu s AS Rím. S klubom sa dohodol na ročnom kontrakte s opciou na predĺženie.

Hoci sa prestupové obdobie v talianskej najvyššej súťaži uzavrelo v piatok večer, Rimania sa ponorili na trh s voľnými hráčmi. Nahlas sa vraví o tom, že AS oznámi aj zisk Maria Hermosa, bývalého stredného obrancu Atlética Madrid.

Biznis sa tým však nekončí. Na odchode z hlavného mesta Talianska je Chris Smalling, Angličan podpíše zmluvu so saudskoarabským klubom Al-Fayha. Práve to viedlo Giallorossi k dotiahnutiu Hummelsa, ktorý je stále k dispozícii ako voľný hráč.

Po spečatení ročného kontraktu sa vyššie spomínaná opcia na ďalší rok stane aktívnou, ak Nemec v tejto sezóne odohrá stanovený počet zápasov. Zmluva by ostrieľanému stopérovi mala vyniesť 2,5 milióna eur.

Hummels aj Hermoso budú potrebovať určitý čas na to, aby sa dostali do potrebného tempa a vrátili sa do zápasovej kondície. Španiel si naposledy zahral 25. mája na ihrisku Realu Sociedad, niekdajší obranca Dortmundu sa predstavil na začiatku júna vo finále Ligy majstrov proti Realu Madrid.

Futbalové prestupy ONLINE