Suslov pomohol Verone gólom spečatiť záchranu. Bologna prišla s Juve o trojgólové vedenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Suslov pomohol Verone gólom spečatiť záchranu. Bologna prišla s Juve o trojgólové vedenie

Aktualizované
Tomáš Suslov otváral skóre v 22. minúte.
Tomáš Suslov otváral skóre v 22. minúte.AFP
Futbalisti Hellasu Verona v zostave so slovenskými reprezentantmi Tomášom Suslovom (21) a Ondrejom Dudom (29) sa zachránili v talianskej Serii A. V predposlednom 37. kole zvíťazili na pôde Salernitany 2:1. O prvý gól hostí sa postaral v 22. minúte Suslov. Bologna stratila proti Juventusu trojgólový náskok a boj o tretie miesto v talianskej lige sa po divokom zápase skončil remízou 3:3.

Salernitana - Verona 1:2

Verona vyhrala na trávniku Salernitany naposledy v roku 2005. V pondelok chýbal opäť domácim zranený slovenský stopér Norbert Gyömbér. Naopak, Tomáš Suslov hosťom nechýbal a v 22. minúte otvoril skóre. Hostia od úvodných minút dominovali. Svedčí o tom aj štatistika striel na bránu 1:5. V nadstavenom čase prvého dejstva zvýšil na rozdiel dvoch zásahov Folorunsho

Suslov, ktorý sa pred pár dňami stal podľa fanúšikov svojho klubu najlepším hráčom sezóny, striedal v 81. minúte. Jeho spoluhráč Ondrej Duda si pripísal plnú minutáž, no v 56. minúte bol potrestaný žltou kartou a záverečné 38. kolo však vynechá. Mrzieť ho to nemusí, rovnako ako zníženie Maggiara z 90. minúty. Hellas má štvorbodový náskok na zostupové pásmo a s majstrovským Interom, ktorý privíta doma, si môže posledný duel ročníka užiť. 

Najzaujímavejšie štatistiky zápasu.
Najzaujímavejšie štatistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Piaty ročník v rade sa podarilo Verone udržať v Serii A. Naposledy sa mužstvo vyhlo v minimálne piatich sezónach zostupu od 82/83 až do 88/89. Vtedy to bolo sedem sezón. Salernitana je beznádejne posledná a už skôr sa s najvyššou talianskou súťažou rozlúčila.

Bologna - Juventus 3:3

Stará dáma skórovala trikrát v závere zápasu a to v priebehu iba deviatich minút. Kolo pred koncom Serie A je Bologna na treťom mieste, zatiaľ čo jej pondelkový súper na štvrtom. Obaja majú pred záverečným kolom 68 bodov. Aktuálny víťaz Talianskeho pohára vôbec premiérovo vo svojej histórii neprehral v najvyššej súťaži konfrontáciu, v ktorej prehrával o tri góly.

Domáci tím začal zostra. Riccardo Calafiori skóroval už v druhej minúte a krátko na to Santiago Castro nabudil fanúšikov Bologne po druhý raz. Po prestávke Juventus inkasoval tretíkrát, jeho chybu v rozohrávke trestal Calafiori druhým gólom v zápase. Dvadsaťdvaročný obranca sa zapísal na cennú listinu iba k trom kolegom z defenzívy, ktorí sa dokázali presadiť dvakrát do siete Juventusu v jednom vystúpení - Maurizio Domizzi (Neapol, 27.10.2007 (2), Angelo Cereser (Turín, 21.03.1971 (2), Giacinto Facchetti (Inter, 08.05.1966 (2).

Najzaujímavejšie štatistiky z duelu.
Najzaujímavejšie štatistiky z duelu.Opta by Stats Perform

Stíhaciu jazdu odštartoval v 76. minúte svojím ôsmym zásahov v sezóne Federico Chiesa, po ktorom sa presným priamym kopom presadil Arkadiusz Milik. Na Poliaka nadviazal Kenan Yildiz. Juventus remizoval v šiestom ligovom strete za sebou.