Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Suslov pri demontáži od Atalanty, Neapol pod Contem doma ešte neprehral

ČTK
Aktualizované
Futbalisti Atalanty si stret s Veronou užili.
Futbalisti Atalanty si stret s Veronou užili.Marius Florin Bunduc/IPA Sport / IPA / Profimedia
Partenopei v 9. kole talianskej futbalovej ligy doma zdolali Lecce 1:0 a upevnili si vedenie v tabuľke pred Interom. Úradujúci majstri Serie A privítajú v nedeľu na svojom štadióne v derby zápase Juventus. Večer rozstrieľala na svojom trávniku Atalanta šiestimi gólmi Veronu.

Neapol - Lecce 1:0

Jediný gól zápasu padol až v 73. minúte po rohu Politana. Obranca Di Lorenzo, ktorého zásah v prvom dejstve odvolal videorozhodca pre ofsajd, doklepol do siete hlavičku McTominaya. Na trávniku chýbal ešte stále zranený slovenský reprezentant Stanislav Lobotka.

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

V úvodnom kole ligy utrpel Neapol prehru 0:3 s Veronou, ale odvtedy sedemkrát vyhral a raz remizoval. Lecce zaznamenalo štvrtú prehru po sebe a s piatimi bodmi je predposledné. Partenopei pod Antoniom Contem vyhralo všetkých päť doterajších domácich stretov. Klubu sa niečo takéto podarilo len dvakrát - v roku 1989 na čele s Bigonom a v roku 2021 so Spallettim.

Atalanta - Verona 6:1

Atalanta zmietla Veronu piatimi gólmi už v prvom dejstve. De Roon, Retegui, De Ketelaere a Lookman skóroval dvakrát. Tri minúty pred koncom polčasu strelil jediný zásah hostí Sarr. V 58. minúte sa opäť presadil Retegui a s desiatimi gólmi vedie tabuľku strelcov, pričom má o tri viac ako Thuram z Interu.

Zároveň sa stal tretí Talianom, ktorý sa presadil minimálne deväťkrát pri úvodných deviatich zápasoch za klub v talianskej Serii A. Pred ním to vyšlo Lucovi Tonimu (Fiorentina 05/06 11 gólov) a Vincenzovi Montellovi (Sampdoria 96/97, 9). Bergamo vyhralo tretíkrát v rade a za Neapolom zaostáva o šesť bodov. Verona je pätnásta. Za hostí nastúpil v 67. minúte Tomáš Suslov. Jeho krajan Ondrej Duda chýbal pre kartový trest.