Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Svalové problémy Lobotku ako šanca pre Gilmoura. Škót sa môže ukázať v základe Neapolu

Gilmour čaká na svoju príležitosť.
Gilmour čaká na svoju príležitosť.Profimedia / Insidefoto / ddp USA
V Neapole sú pripravení na zmenu v zostave. Po tom, ako si Stanislav Lobotka (29) z reprezentačného duelu Ligy národov v Azerbajdžane odniesol podozrenie na svalové zranenie, sa črtá šanca pre Billyho Gilmoura (23). Škótsky futbalista by sa mohol dočkať prvého ligového štartu v základnej zostave Partenopei.

Lobotka odohral v drese Slovenska celý piatkový zápas proti Švédom, no v pondelok musel v Baku pre problémy so zadným stehenným svalom opustiť hraciu plochu v 83. minúte súboja. Zatiaľ to teda vyzerá tak, že Neapol na pár duelov príde o pravidelného člena základnej zostavy a oporu stredu poľa.

Slovák vo svojom klube absolvuje podrobné lekárske testy. Taliansky denník Il Mattino informoval o tom, že ak výsledky potvrdia svalové zranenie, tak Gilmoura pravdepodobne čaká premiéra v štartovacej jedenástke trénera Antonia Conteho. Stať by sa tak mohlo už v nedeľu na ihrisku Empoli.

Lobotka sa tešil z gólu mužstva, zápas však nedohral.
Lobotka sa tešil z gólu mužstva, zápas však nedohral.TASR / Pavel Neubauer

Gilmour sa k mužstvu spod sopky Vezuv pripojil na konci augusta, rovnaké pôsobisko si vybral aj jeho krajan Scott McTominay. Ten prišiel z Manchestru United za 30,5 milióna eur, zatiaľ čo prvý menovaný zarobil Brightonu 14 miliónov.

Mladší z dvojice Škótov nastúpil v aktuálnej sezóne už na päť zápasov, plnú minutáž si však v Taliansku užil iba počas víťazného vystúpenia v Coppa Italia na pôde Cagliari. V najvyššej talianskej súťaži nazbieral doposiaľ iba 23 minút. Debut v základe by teda určite ocenil.