Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Talizman Juventusu je na odstrel. Motta nepočíta s Chiesom, ten ho chce presvedčiť v príprave

Chiesa je pripravený o miesto v tíme bojovať.
Chiesa je pripravený o miesto v tíme bojovať.Profimedia
Turínsky Juventus čakajú v budúcej sezóne obrovské zmeny. Po chudobných rokoch plných sklamaní sa slávny klub potrebuje dostať späť na vrchol. Priviesť ho tam má nový tréner Thiago Motta (41), ktorý začal "úradovať" okamžite po nástupe do funkcie a súčasťou jeho vízie nie je fanúšikmi mimoriadne obľúbený Federico Chiesa (26).

Nová éra v tábore Bianconeri nastala po odvolaní trénera Massimiliana Allegriho, ktorý nehral rolu v plánoch športového riaditeľa Cristiana Giuntoliho. Po konci sezóny sa dohodol s Mottom, pretože ten upútal celý futbalový svet svojou prácou v podceňovanej Bologni.

Bývalý taliansky reprezentant okamžite začal s čistkami v kádri a údajne ukázal až na sedem hráčov, s ktorými nepočíta. Niektorí z nich už odišli (Samuel Iling-Junior, Moise Kean, Alex Sandro), ďalší ich s najväčšou pravdepodobnosťou budú nasledovať. Fanúšikovia v týchto dňoch pozorne sledujú, či sa k nim pridá aj Federico Chiesa, hlavná ofenzívna zbraň turínskeho celku.

Chiesovi sa zranenia nevyhýbajú.
Chiesovi sa zranenia nevyhýbajú.Flashscore

Táto správa mnohých prekvapila, pretože Chiesa patril v uplynulej sezóne k najlepším hráčom starej dámy, nezapadá však údajne do taktického plánu nového lodivoda. Futbalista prišiel do Turína pred štyrmi rokmi z Fiorentiny a jeho kariéru zabrzdilo vážne zranenie kolena, po ktorom musel upraviť svoj štýl hry a stratil značnú časť svojej výbušnosti. Pauzoval takmer rok. Niečo podobné sa v minulom storočí stalo legendárnemu Alessandrovi Del Pierovi. Pre súperov však na trávniku predstavoval syn známeho Enrica hrozbu aj naďalej.

Taliansky žurnalista Gianluca Di Marzio najnovšie informuje, že Chiesovi nebolo ponúknuté predĺženie kontraktu aktuálne platného do konca budúcej sezóny. Juventus ho chce predať, aby o neho v lete 2025 neprišiel zadarmo. Chiesa má na 20. júla naplánovanú svadbu, po nej sa zapojí do predsezónnej prípravy mužstva s cieľom presvedčiť Mottu o svojich kvalitách. Ak sa napokon skutočne ocitne na trhu, bude mimoriadne žiadaným hráčom. 

Kariérna bilancia Chiesu.
Kariérna bilancia Chiesu.Flashscore

Juventus zatiaľ oznámil príchody brankára Di Gregoria z Monzy a stredopoliara Douglasa Luiza z Aston Villy. Vedenie v týchto chvíľach dokončuje transfer ďalšieho hráča zo stredu poľa Khéprena Thurama, ktorý doteraz hájil farby Nice. Hlavným prestupovým cieľom Mottu ostáva momentálne zranený Teun Koopmeiners z Atalanty Bergamo. V kuloároch sa dokonca začalo hovoriť o Tomášovi Suslovovi.