Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udinese vystriedalo na čele Serie A Lobotkov Neapol, Hellas bez Slovákov neuspel proti Laziu

Thauvin bol hviezdou zápasu.
Thauvin bol hviezdou zápasu.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / www.imagephotoagency.it
Dohrávky 4. kola najvyššej talianskej súťaže priniesli zaujímavé výsledky. Udinese po fantastickom obrate zdolalo Parmu a vyhrieva sa na prvom mieste tabuľky, Verona bez dvojice Slovákov nezvládla duel s Laziom.

Parma - Udinese 2:3

Najvyššia talianska súťaž má nečakaného lídra. SSC Neapol vystriedalo na prvom mieste Udinese, ktoré dokázalo zmazať dvojgólové manko. Nováčik viedol po polčase vďaka zásahom Del Prata a Bonnyho, po zmene strán vykresal nádej pre hostí Lucca. Potom prišli chvíle dvojgólového Floriana Thauvina, ktorý sa v novom ročníku podieľal už na štyroch góloch svojho tímu. 

Francúz naposledy v jednom zápase niektorej z piatich najlepších európskych líg rozvlnil sieť aspoň dvakrát v máji 2018, keď hral za Marseille. Parma dohrávala stretnutie od 73. minúty v početnej nevýhode, pretože po druhej žltej karte putoval pod sprchy Mandela Keita. Tím z mesta Udine je na prvej priečke Serie A premiérovo od 7. kola sezóny 2011/12.

Lazio - Hellas Verona 2:1

Trénerovi Paolovi Zanettimu neboli k dispozícii slovenskí futbalisti Ondrej Duda a Tomáš Suslov, ktorí mali po reprezentačnom zraze svalové problémy. Bez svojich opôr stredu poľa tak musel čeliť ambicióznemu Laziu a o všetkom sa rozhodlo v prvom polčase.

Už po piatich minútach poslal domácich do vedenia Dia, následne rýchlo vyrovnal Tengstedt a o troch bodoch pre Rimanov rozhodol Castellanos. Ten skóroval v dvoch po sebe idúcich zápasoch vôbec prvýkrát v Serii A a premiérovo od obdobia medzi aprílom a májom 2023 (séria štyroch stretnutí v drese Girony v La Lige).