Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Varane bude po konci kariéry funkcionárom, stal sa členom predstavenstva Coma

Varane nastúpi na novú kariérnu dráhu.
Varane nastúpi na novú kariérnu dráhu.Mike Egerton / PA Images / Profimedia
Bývalý francúzsky futbalista Raphaël Varane (31) sa stal členom predstavenstva v talianskom klube Como. Bývalý obranca Realu Madrid a Manchestru United ukončil v septembri v tíme Serie A kariéru, počas svojho jediného zápasu za Como si zranil koleno.

Varane prišiel do Coma ako voľný hráč v júli z United po tom, ako získal s tímom Anglický pohár FA. V lete podpísal s lombardským klubom zmluvu na dva roky. V novom pôsobisku však absolvoval dokopy len 23 minút, keďže nastúpil iba v pohárovom stretnutí na pôde Sampdorie Janov, ktorý jeho tím prehral 1:2 po jedenástkovom rozstrele. Koniec kariéry oznámil majster sveta z roku 2018 o necelý mesiac a pol neskôr. Už vtedy avizoval, že bude naďalej pôsobiť v Come.

"Byť športovcom na najvyššej úrovni prináša pôžitok, obetu a neustálu snahu prekračovať svoje hranice. Počas mojej kariéry ma hnala túžba zlepšovať sa a hlad po excelentnosti. Zmena z ihriska do zasadačky nie je koniec mojej futbalovej cesty, je to nový začiatok, na ktorý sa teším," citovala 31-ročného Francúza agentúra DPA. Vo svojej funkcii sa bude sústrediť na mládež a jej vzdelávanie i vývoj klubu z dlhodobého hľadiska.

Varane počas svojej profesionálnej kariéry získal titul majstra sveta v roku 2018 a množstvo klubových trofejí. Realu Madrid pomohol k štyrom titulom v Lige majstrov a trom španielskym ligovým trofejám. V roku 2021 prestúpil do Manchestru United, ale počas troch sezón v Anglicku odohral iba 95 zápasov, keďže ho trápili zranenia.