Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Varane chýba na súpiske Coma, dôvodom je zranenie. V hre je odchod i koniec kariéry

Varane odohral za Como iba 22 minút a znovu sa zranil.
Varane odohral za Como iba 22 minút a znovu sa zranil.Profimedia
Ďalšie starosti má Raphaël Varane. Tridsaťjedenročný francúzsky obranca sa stal novou posilou Coma iba koncom júla, za nováčika talianskej najvyššej súťaže odohral len jeden zápas. Druhý štart len tak neabsolvuje, dôvodom sú ďalšie zdravotné problémy.

Majster sveta z roku 2018 a majiteľ štyroch triumfov v Lige majstrov podpísal na Apeninskom polostrove dvojročný kontrakt a na trávnik sa prvýkrát postavil 11. augusta. Varane nastúpil na pohárový zápas na pôde Sampdorie, Como prehralo a sám futbalista musel po 22 minútach striedať.

Stopér si poranil stehenný sval a postupom času začali médiá špekulovať, že ide o vážnejší problém. Svojím spôsobom to v sobotu potvrdilo aj vedenie klubu, keďže Varane sa neobjavil na 23-člennej súpiske pre taliansku najvyššiu súťaž.

"Uvidíme, čo bude diať ďalej, je to čisto jeho rozhodnutie. Musíme pochopiť, ako sa momentálne cíti, nestihol sa uzdraviť a budeme musieť počkať o niečo dlhšie," povedal novinárom tréner Cesc Fábregas.

Varane prešiel mládežníckou akadémiou RC Lens a najúspešnejšiu časť kariéry strávil v Reale Madrid. Pred odchodom do Manchestru United hájil farby bieleho baletu desať sezón a trikrát sa stal španielskym majstrom. Na konte má aj 93 štartov a päť gólov za francúzsku reprezentáciu.

Predpokladá sa, že Varane má pred sebou dlhšiu prestávku, počas ktorej zváži, ako naloží s ďalšou budúcnosťou. Talianske médiá už špekulujú o rýchlom ukončení jeho zmluvy s nováčikom Serie A, pričom všetko by mohlo vyústiť aj do predčasného odchodu do futbalového dôchodku.

"Nie som to ja, kto bude mať konečné slovo, rozhodovať budú iní. Ja musím len počkať a rešpektovať rozhodnutia ostatných," nechal sa počuť Fábregas.

Udinese - Como (20:45)