Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Veľkolepý návrat Thiaga Silvu do Fluminense, na Maracane ho vítalo 55-tisíc fanúšikov

Thiaga Silvu v Riu privítalo viac ako 55 000 fanúšikov.
Thiaga Silvu v Riu privítalo viac ako 55 000 fanúšikov.AFP
Brazílsky futbalový obranca Thiago Silva (39) sa dočkal veľkolepého privítania pri návrate do Fluminense. Na legendárnom štadióne Maracanã v Riu de Janeiro sa na predstavení dlhoročného bývalého kapitána reprezentácie ako nového hráča zúčastnilo viac ako 55-tisíc fanúšikov, čo je podľa médií rekord pri podobnej príležitosti v brazílskom futbale.

"Ani v tých najdivokejších snoch som si nevedel predstaviť, že zažijem túto chvíľu práve tu na krásnej Maracane," povedal nadšenému davu Silva, ktorý si po vypršaní zmluvy v londýnskej Chelsea v lete predĺži kariéru v rodnej krajine.

V anglickom klube strávil posledné štyri sezóny, pričom hneď v prvej s ním ovládol Ligu majstrov. Najväčšiu stopu zanechal v rokoch 2012 až 2020 v Paríži St. Germain, s ktorým sedemkrát vyhral ligu a päťkrát Francúzsky pohár. S AC Miláno získal v roku 2011 aj titul majstra Talianska.

Do Fluminense, kde v roku 1998 začal futbalovú kariéru a v rokoch 2006 až 2009 tam odohral 108 zápasov v profesionálnej kariére, sa vracia po 15 rokoch. "Myslím si, že nie je nič krajšie ako vrátiť sa na miesto, kde sa to všetko začalo," uviedol hráč so 113 reprezentačnými štartmi.