Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Víťazstvo a žltá karta. Obert má za sebou ligovú premiéru v základnej zostave Cagliari

Obert sa môže tešiť z prvého víťazstva v sezóne.
Obert sa môže tešiť z prvého víťazstva v sezóne.Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia
Dohrávka 6. kola talianskej Serie A priniesla víťazstvo Cagliari na trávniku Parmy. V základnej zostave hostí nastúpil aj slovenský obranca Adam Obert (22).

Parma - Cagliari 2:3

Pre slovenského reprezentanta išlo o ligový debut od úvodných minút, plnú minutáž v aktuálnom ročníku odohral len v dueli Coppa Italia proti Cremonese (1:0). Obert videl v druhom polčase žltú kartu a následne ťahal za dres jedného zo súperov. V 64. minúte ho tak kouč Davide Nicola vystriedal možno aj pre obavu z vylúčenia.

Cagliari poslal do vedenia v prvom dejstva obranca Nadir Zortea, no po zmene strán vyrovnal Rumun Dennis Man, ktorý zaznamenal svoj tretí gól v ročníku a je najlepším strelcom nováčika ligy. V záverečnej pätnásťminútovke naklonil misky váh na stranu Gli Isolani jeho krajan Razvan Marin, no domáci sa postarali o drámu, keď tri minúty pred koncom riadneho hracieho času skóroval z pokutového kopu Brazílčan Hernani. O prvom víťazstve celku zo Sardínie v ročníku rozhodol prakticky okamžite Roberto Piccoli, Parma sa tak z vyrovnania netešila ani celú minútu.

Hostiteľ sa od víťazstva nad slávnym AC Miláno trápi, na tri body čaká márne, má 5 bodov a patrí mu 15. miesto v tabuľke. Cagliari sa bodovo dotiahlo na svojho súpera a je sedemnáste, mužstvo navyše vyhralo ligový zápas vonku, keď strelilo aspoň tri góly, prvýkrát od 9. mája 2021 (3:1 proti Beneventu).