Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vlahovič ukončil gólové suchoty. Venujete mu príliš veľa pozornosti, vravel Motta novinárom

Dušan Vlahovič sa proti Janovu presadil dvakrát.
Dušan Vlahovič sa proti Janovu presadil dvakrát. TASR / Tano Pecoraro / LaPresse via AP
Na Dušana Vlahoviča (24) sa v poslednom čase kladie až príliš veľká pozornosť. Po sobotnom víťazstve Juventusu to povedal tréner Thiago Motta (42). Srb prispel k výhre na pôde Janova dvoma gólmi.

Janov - Juventus 0:3

Juventus sa po triumfe rozdielom triedy vrátil na čelo tabuľky a udržal si perfektnú bilanciu šiestich ligových zápasov bez inkasovaného gólu, čo sa mu podarilo prvýkrát v histórii klubu. Stanovil zároveň rekord talianskej Serie A v trojbodovej histórii. 

"Je to tímová práca. Strieľanie gólov začína u brankára Perina a neinkasovanie u Vlahoviča. Máme partiu, ktorá chce brániť, aby mala loptu a získala ju späť. To je veľmi dôležité, mužstvo musí byť pevné, aby mohlo ašpirovať na niečo veľké," povedal Motta na tlačovej konferencii.

Vlahovič sa presadil dvakrát. Krátko po prestávke premenil pokutový kop a v 55. minúte zdvojnásobil náskok. "Úprimne, venujete príliš veľa pozornosti jednému futbalistovi. Vždy bol veľmi dobrý. Chápem očakávania a potreby útočníka na tejto úrovni."

"Ale ako som povedal od začiatku, je to pozitívny líder, ktorý nám veľmi pomáha. Som šťastný, pretože skóroval, ale bol som šťastný aj vtedy, keď sa mu to nepodarilo."

Mapa pohybu Dušana Vlahoviča.
Mapa pohybu Dušana Vlahoviča.Opta by StatsPerform

"Musí sa zlepšiť a byť viac prepojený s tímom, pretože je dôležitým hráčom v mnohých aspektoch našej hry. Je v poriadku a musí naďalej pracovať tak, ako pracuje," zastal sa svojho zverenca hlavný tréner celku z Turína. 

Stará dáma uhrala v predchádzajúcich troch ligových vystúpeniach bezgólové remízy. Posledný presný zásah predtým vsietila v Serii A ešte koncom augusta pri výhre 3:0 nad Hellasom Verona. Skóre duelu vtedy uzatváral práve Srb.

"Ak dáte gól, ste najlepší, ak nie, ste najhorší. Všetko je normálne. Je na mne, aby som reagoval na ihrisku a určite to urobím. Niekedy je príležitostí menej. Ľudia odo mňa očakávajú, že budem rozhodovať zápasy. To je normálne, neskrývam sa pred tým."

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Opta by StatsPerform

"Vždy robím všetko na 100 %, som super pokojný a na ihrisku vždy odovzdám všetko. Pre útočníka je náročné, ak sa nepresadí, no dnes sme vyhrali a to je jediné, na čom záleží,“ hovoril Dušan Vlahovič po víťazstve nad Janovom