Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Všetko sa spečatilo podpisom. David de Gea si vyskúša pôsobenie v Serii A

Serie A sa môže tešiť na de Geu.
Serie A sa môže tešiť na de Geu.AFP
David de Gea (33) si aj napriek neúspešným rokovaniam v Janove vyskúša taliansku najvyššiu súťaž. Seriu A si zachytá za Fiorentinu. Španielsky gólman v novom pôsobisku podstúpil zdravotnú prehliadku, potom podpísal jednoročnú zmluvu s ročnou opciou. Naposledy pôsobil v Manchestri United, odkiaľ odišiel po konci sezóny 2022/23.

De Gea si v kariére doteraz zachytal iba za dva kluby. V Španielsku obliekal dres Atlética Madrid, odkiaľ v 20 rokoch zamieril na Ostrovy. Tam si ho do Manchestru United vytiahol legendárny Sir Alex Ferguson. Rodák z Madridu za Red Devils nastúpil na 545 súťažných zápasov a vychytal 190 čistých kont. V reprezentácii Španielska štartoval dohromady 45-krát.

Medzi jeho najväčšie úspechy patrí okrem iného titul majstra Premier League za sezónu 2012/13 alebo triumf v FA Cupe z roku 2016. Dvakrát tiež vyhral Európsku ligu, raz s Atléticom, druhýkrát s United. Z medzinárodných turnajov má na svojom konte jedno zlato majstrovstiev Európy do 17 rokov (2007) a dve zo šampionátov do 19 rokov (2011 a 2013).

Ako voľný hráč mohol de Gea podpísať kontrakt kedykoľvek počas uplynulého ročníka. Samozrejme, najviac sa o novom klube špekulovalo počas dvoch prestupových období, t. j. minulé leto a následne v januári. Spomínal sa záujem zo Saudi Pro League, angažmán v Major League Soccer, návrat na Old Trafford i domov do Španielska. Nič z toho sa však nakoniec nestalo realitou a skúsený brankár mieri do Fiorentiny.