Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výkony Suslova rozvírili vody. O reprezentanta sa údajne zaujíma Juventus či Atalanta

Suslov by sa mohol v lete posunúť na lukratívnejšiu adresu.
Suslov by sa mohol v lete posunúť na lukratívnejšiu adresu.AFP
Slovenský reprezentant Tomáš Suslov (22) by počas leta mohol zmeniť adresu. Okolo ofenzívneho univerzála Hellasu Verona, ktorý môže hrať ako na krídle, tak aj na podhrotovej pozícii, majú záujem viaceré kluby z Talianska vrátane Juventusu, Atalanty či Fiorentiny.

Suslov začínal sezónu vo Verone na hosťovaní z holandského Groningenu, aby v januári definitívne zmenil kmeňový klub a nadobro sa usadil na Apeninskom polostrove za milión eur. Ustálil sa tiež v základnej zostave Hellasu, kde figuroval 23-krát. Nastúpil do 32 duelov v Serii A, odohral v nich 2 097 minút. Zaznamenal tri góly, pridal k nim päť asistencií a podľa fanúšikov klubu zo severu Talianska sa stal dokonca najlepším hráčom uplynulého ročníka.

Na prebiehajúcom Eure síce nenašiel pevné miesto v jedenástke trénera Francesca Calzonu, ale v každom zo štyroch meraní síl prišiel z lavičky. Najväčšiu porciu minút odohral v osemfinále proti Anglicku (60).

Štatistiky Suslova v ostatných sezónach.
Štatistiky Suslova v ostatných sezónach.Flashscore

Kombinácia klubových a reprezentačných výkonov dala do pozoru väčšie celky. O stále iba 22-ročného futbalistu sa má podľa denníka L'Arena, ktorý sídli vo Verone, zaujímať gigant Juventus, ďalej Fiorentina, Atalanta ako víťaz ostatného ročníka Európskej ligy, Janov či Bologna. Interes majú hlásiť i kluby zo zahraničia - anglický Wolverhampton a Nice z Francúzska.

Informácie o tom, koľko si Verona za mladého Slováka pýta, sa mierne rozchádzajú. Spodná hranica je na úrovni 10, horná na 15 miliónoch eur. Podľa transfermarkt.com má Suslov hodnotu 7 miliónov eur, pričom s Hellasom ho viaže zmluva do roku 2027. Zdá sa však, že pokiaľ nepríde lukratívna ponuka, tak celok, ktorého domovom je Stadio Marc'Antonio Bentegodi, nebude mať dôvod svoj klenot predávať.