Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Z Pohronia až do Serie A. Fadera si zahrá s Kováčikom, posilnil Como

Fadera sa z Pohronia dostal až do Serii A.
Fadera sa z Pohronia dostal až do Serii A.FK Pohronie
Najnovšou posilou talianskeho klubu Como sa stal gambijský krídelník Alieu Fadera (22), ktorý prestúpil z Genku za päť miliónov eur a s nováčikom Serie A podpísal zmluvu do konca sezóny 2027/28.

Odchovanec klubu Real de Banjul sa v roku 2020 dostal do slovenského tímu FK Pohronie. Odohral zaň dve sezóny v Niké lige, počas ktorých absolvoval 34 stretnutí s bilanciou šiestich gólov a štyroch asistencií. Následne po ňom siahol belgický celok Zulte Waregem a v roku 2023 sa dostal do Genku, s ktorým si zahral aj v pohárovej Európe.

Fadera je trojnásobným reprezentantom Gambie a figuroval aj v nominácii na Africkom pohári národov 2023. Pre Como je to už štrnásta posila. Do mužstva pribudol napríklad slovenský futbalista Peter Kováčik, ale aj hviezdne mená svetového futbalu ako Raphael Varane, Pepe Reina, Alberto Moreno či Andrea Belotti.

Klub zo severu Talianska sa netají tým, že káder by ešte rád posilnil. Na skúške je aktuálne Timothy Fosu-Mensah, záujem ostáva o Rodriho z Betisu, momentálne voľného hráča Memphisa Depaya alebo Sergiho Roberta, ktorý ukončil dlhoročné pôsobenie v Barcelone.