Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Z ponuky musí cítiť adrenalín, sníva o Boce Juniors. Sarri si chce nájsť nový klub

Sarrimu chýba trénerské remeslo.
Sarrimu chýba trénerské remeslo.AFP / Alberto Gardin / NurPhoto
Na trénerskú lavičku chce opäť zasadnúť Maurizio Sarri (65). Taliansky kouč je bez pôsobiska od marcového konca v rímskom Laziu, kde pôsobil od roku 2021. Chuť do práce a na návrat do sveta futbalu mu však rozhodne nechýba.

Minulá sezóna sa Biancocelesti príliš nevydarila a ostrieľaný lodivod po sérii prehier ponúkol svoju rezignáciu, ktorú vedenie klubu akceptovalo. 

"Nevidím to ako môj posledný angažmán. Stále chcem trénovať a myslím si, že som v pozícii, keď mám klubom čo ponúknuť. Z telefonátu musím cítiť adrenalín," povedal neapolský rodák. 

"Je pravda, že teraz je v móde staviť na mladých koučov, ale vlani všetky tri európske poháre vyhrali tréneri môjho veku - Carlo Ancelotti v Lige majstrov, Gian Piero Gasperini v Európskej lige a José Luis Mendilibar v Konferenčnej lige. Luis de la Fuente navyše so španielskou reprezentáciou zvíťazil na majstrovstvách Európy," rozhovoril sa skúsený lodivod.

Sarri väčšinu trénerskej kariéry spojil s Apeninským polostrovom, kde vystriedal Pescaru, Arezzo, Hellas Verona, Perugiu, Empoli, Neapol, Juventus alebo spomínané Lazio. Sezónu 2018/19 strávil v Chelsea a rád by si vyskúšal aj zahraničnú adresu v Boce Juniors

"Bol by to posledný sen, ale neviem, či sa môže splniť. Odkoučovať niekoľko zápasov na štadióne La Bombonera by bol jedinečný zážitok," vyjadril sa Sarri, ktorý si do januára chce nájsť nový klub.