Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zlatan späť v službách milovaného klubu. V milánskom AC bude zastávať novú pozíciu

Ibrahimovičove nové funkcie uzreli svetlo sveta.
Ibrahimovičove nové funkcie uzreli svetlo sveta.Profimedia
Zlatan Ibrahimovič (42) sa vracia do radov AC Miláno, s ktorým obnovil svoju spoluprácu. Tentoraz už nie ako aktívny futbalista. Odhalené totiž boli jeho nové povinnosti, ktoré bude pre klub a spoločnosť RedBird Capital Partners vykonávať.

Viacero zahraničných zdrojov potvrdilo návrat bývalého útočníka na San Siro a priblížilo jeho nové funkcie. Ibrahimovič by sa mal stať operatívnym partnerom a hlavným poradcom majiteľov. Ako operatívny partner v RedBird bude 'Ibra' spolupracovať s globálnym investičným tímom na podpore existujúceho investičného portfólia firmy v oblasti športu, médií a zábavy,“ uvádza sa vo vyhlásení RedBird Capital Partners, väčšinového vlastníka klubu.

"Bude pomáhať pri získavaní a vyhodnocovaní nových investičných príležitostí pre firmu a radiť spoločnostiam z portfólia RedBird v oblasti komerčných projektov, stratégií digitálneho obsahu a strategických iniciatív na budovanie značky s cieľom rozšíriť jej globálny základ,“ znie ďalej.

Bývalý útočník bude mať kľúčovú úlohu aj v samotnom AC, kde bude pokrývať rôzne oblasti, a to na ihrisku i mimo neho. “V AC Miláno bude pracovať ako hlavný poradca pre majiteľov, ktorých vedie RedBird. V úzkej spolupráci s vlastníkmi AC a vyšším manažmentom bude hrať aktívnu úlohu v športových a obchodných operáciách klubu, pomôže posilniť víťaznú kultúru. Jeho mandát bude zahŕňať rozvoj hráčov a vysokovýkonný tréning, presadzovanie globálnej značky a komerčných záujmov a podporu špeciálnych projektov strategického významu, vrátane nového štadióna klubu," pokračovali slová vlastníkov.

Zdá sa, že Ibrahimovič bol priamo najatý spoločnosťou RedBird, čo je pravdepodobne dôvod, prečo klub ešte nepotvrdil jeho návrat na sociálnych sieťach alebo prostredníctvom svojej oficiálnej webovej stránky. Ikonický útočník odišiel do definitívneho futbalového dôchodku v júni.

"Moja láska k AC Miláno je vždy silná. Bol to sen vrátiť sa znova. Budem pomáhať klubu a Red Bird v rôznych oblastiach," vyjadril sa samotný Švéd.

Počas svojej hráčskej kariéry v Taliansku strelil 156 gólov v 283 zápasoch Serie A. S "Rossoneri" vyhral dva ligové tituly a jeden Taliansky Superpohár. Pred príchodom do Barcelony v roku 2009 trikrát zdvihol nad hlavu Scudetto vo farbách mestského rivala z Interu.