Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hladké víťazstvá Slovana aj Žiliny, v Slovenskom pohári bez problémov postúpili

Slovan vyhral na pôde Beluše a strelil šesť gólov.
Slovan vyhral na pôde Beluše a strelil šesť gólov.TASR - Henrich Mišovič
Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali v utorkovom zápase 3. kola Slovenského pohára na pôde Beluše hladko 6:1 a postúpili do ďalšej fázy. Pozíciu favorita splnila aj Žilina, ktorá sa predstavila v Námestove.

Beluša - Slovan Bratislava 1:6

Slovan síce čakal na prvý gól až do záveru úvodného dejstva, ale nakoniec dominantne zdolal domáceho outsidera. Skóre otvoril v 44. minúte presnou strelou k žrdi Marko Tolič, na ktorého hneď po zmene strán nadviazal prvým gólom v belasom drese ukrajinský stredopoliar Danilo Ignatenko.

Presadil sa hlavou po rohovom kope. Zakrátko bol na konci rýchleho brejku Idjessi Metsoko. Mladý Artur Gajdoš prišiel na ihrisko v 59. minúte a po pár sekundách našiel Gurama Kašiu, ten zas prudkou ranou pod brvno nedal šancu brankárovi Vangelovi. Samotný Gajdoš následne zvyšoval už na 5:0, takisto z diaľky mieril milimetrovo.

Poltucet uzavrel Sharani Zuberu. Čisté konto pokazil hosťom Denis Knižka. Belasí napriek náročnému programu nespravili v zostave veľa zmien. Spomedzi menej vyťažovaných hráčov dostali šancu Trnovský, Voet, Marcelli či Vojtko. Prvý raz od zranenia zo záveru júla hral Pauschek.

Námestovo - Žilina 0:5

Tréner Ščasný dal v základnej zostave šancu aj 18-ročnému stredopoliarovi Róbertovi Petruškovi, pre ktorého išlo o prvý zápas v áčku Žiliny. Favorit si postup postrážil bez výraznejších problémov. Eric Bile mieril v 22. minúte presne krížnou strelou, do prestávky na neho nadviazal podobne dobre umiestneným zakončením Patrik Iľko.

Po zmene strán si Bile našiel na hranici malého vápna ideálnu prihrávku, predskočil brankára Kubicu a postaral sa o svoj druhý gól v zápase. V závere konečný výsledok upravili ešte gambijský mladík Basirou Badjie s útočníkom Adriánom Kaprálikom.