Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat Kucku a postup do ďalšieho kola v pohári. Slovan uspel v Spišskej Novej Vsi

Matej Kubove
Kucka sa po zranení vrátil do zostavy Slovana.
Kucka sa po zranení vrátil do zostavy Slovana.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / MICHAL FAJT,ZOSPORTU.SK
Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali v sobotnom zápase 4. kola Slovenského pohára na ihrisku Spišskej Novej Vsi a skompletizovali zoznam osemfinalistov.

Spišská Nová Ves - Slovan Bratislava 0:2

Slovan cestoval vzhľadom na nabitý program a menšie zdravotné problémy na Spiš bez viacerých opôr. Do zostavy sa ale vrátil Juraj Kucka, ktorý odohral prvý polčas. Po artroskopii kolena nehral od 18. septembra. S kapitánskou páskou viedol jedenástku aj s obrancom Michalom Boledovičom, ktorý zažil debut v áčku belasých.

Medzi náhradníkmi boli výlučne hráči béčka či dorasteneckého mužstva. Hostia sa dostali do vedenia v 6. minúte, keď Mustafič našiel na malom vápne Elvisa Isaaca. Nigérijský útočník strelil tretí gól v tejto sezóne Slovenského pohára. Spišská Nová Ves mala tiež dobré momenty, nepríjemný center si takmer do vlastnej brány zrazil Pauschek.

Po zmene strán podržal domácich brankár Regitko, zuby si na ňom dvakrát vo veľkej šanci vylámal Mustafič. Na druhej strane hlavičkoval Zekucia a Trnovský výborným zákrokom vyškriabal jeho hlavičku smerujúcu pod brvno. V závere zažili debuty v prvom tíme belasých Alexej Maroš, Maximilán Marko a Dávid Murár.

Definitívne o postupe favorita rozhodol tečovanou strelou z diaľky Matúš Vojtko. Jeho projektilu pomohol kapitán Janečka. Zverenci trénera Vladimíra Weissa v osemfinále privítajú na domácej pôde Trenčín. Počas tohto víkendu mali hrať stretnutie 12. kola Niké ligy proti Komárnu, ktoré bolo odložené na 4. decembra.

Osemfinálové dvojice Slovenského pohára:

Zlaté Moravce - Dolný Kubín

Myjava - Košice

Michalovce - Žilina

Trnava - Podbrezová

Dunajská Streda - Banská Bystrica

Slovan Bratislava - Trenčín

Rača - Prešov

Ružomberok - Komárno