Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nikéligisti v Slovnaft Cupe nezaváhali, Dunajská Streda a Trenčín sa presadili deväťkrát

Aktualizované
Trusa prispel k demolácii Salky.
Trusa prispel k demolácii Salky.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / MICHAL FAJT,ZOSPORTU.SK
56. ročník Slovnaft Cupu píše svoju úvodnú fázu a k slovu sa dostávajú už aj zástupcovia Niké ligy. Zápas Ružomberka s Diviakmi bol odložený pre povinnosti mužstva spod Čebraťa v pohárovej Európe. Vo štvrtok sme tak mohli sledovať deväť mužstiev z najvyššej slovenskej súťaže.

Brezovica - Košice 0:4

Piatoligová Brezovica si atraktívny duel s Košicami vybojovala v 1. kole proti Širokému, ktoré zdolala vysoko 5:0. V meraní síl Dávida s Goliášom sme však prekvapenie nevideli, pretože Košice si k postupu dokráčali pohodlným tempom. Dva góly zaznamenal Portugalčan Luis Santos, presadili sa aj Sovič a Miljanič.

Chlebnice - Podbrezová 0:8

Železiari to na súpera zo šiestej ligy vybalili od začiatku duelu. Dva góly strelili Ďatko a Smékal, pridali sa k ním Deml, Kayode, Štefánik a Yirajang.

Hliník nad Hronom - Komárno 0:5

Nováčik Niké ligy narazil na začiatku svojho pohárového ťaženia na súpera z piatej najvyššej súťaže, ten si predtým v Slovnaft Cupe poradil s Vinicou 3:0. Za Komárno skóroval dvakrát Gábor Tóth, skóre však otvoril už v 5. minúte Németh. Do listiny strelcov sa zapísali aj Ganbayar a Volecký.

Horný Hričov - Žilina 0:7

Horný Hričov zo šiestej ligy zdolal v predošlom kole SK Javorník Makov 3:2 a jeho hráči sa tak tešili na konfrontáciu s historicky jedným z najúspešnejších tímov na Slovensku. Šošoni si splnili povinnosť, hetrik zaznamenal Eric Bile, dva góly Alijagič, po jednom zásahu pridali Sauer a Mičúch, ten sa trafil do nesprávnej siete. Žilina teraz myslí na šláger Niké ligy so Slovanom Bratislava, ktorý je na programe v nedeľu 1. septembra.

Kežmarok - Michalovce 1:3

Z hľadiska rozdielu v počte gólov zviedli najvyrovnajší súboj Kežmarok a Michalovce. Hostí poslal do vedenia Arevalo Acosta, v prvom dejstve ho napodobnil Lukáš Šimko a po zmene strán skóroval Samuel Ramos. Čestný zásah celku zo štvrtej ligy si na konto pripísal Adam Matalík.

Košeca - Trenčín 0:9

Dva góly Nigérijčana Emmanuela Uchegbua a štyri v podaní Ghančana Donkora Brighta priviedli Trenčanov k jasnému postupu do ďalšej fázy. V súboji s outsiderom pálili ostrými aj Derlek a Mikulaj. 

Sásová - Banská Bystrica 0:7

Mestské derby v Banskej Bystrici dopadlo podľa očakávaní. Sásová si v pohári poradila s Detvou až po penaltách, v nasledujúcom dueli s Duklou to bola iná pesnička. Zástupca najvyššej súťaže nemal s postupom najmenší problém, strelil sedem gólov a môže sa v pokoji koncentrovať na víkendový duel s Podbrezovou. Najviac zaujal hetrikom Adam Hanes.

Salka - Dunajská Streda 0:9

Pre Salku zo šiestej ligy bolo stretnutie veľkým sviatkom, no výsledok hovorí jasne. DAC totiž uspel najvýraznejším gólovým rozdielom spomedzi všetkých nikéligistov (spolu s Trenčínom). Zaujímavosťou je, že v radoch Dunajskostredčanov sme našli až troch dvojgólových strelcov - postupne sa presadili Andzouana, Trusa a Bernát.

Nová Dedinka - Skalica 1:6

Jediný zásah štvrtoligistu zaznamenal Popik, na strane Skalice okrem Vlaska, Leginusa, Fábryho a Moronga rozvlnil dvakrát sieť Emmanuel.