Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obhajca vstúpil do Slovenského pohára jednoznačnou výhrou, Ružomberok strelil deväť gólov

Ružomberok nemal s postupom žiadny problém.
Ružomberok nemal s postupom žiadny problém.MFK Ružomberok/Rudolf Maškurica
Futbalisti Ružomberka vyhrali v stredajšom zápase 2. kola Slovenského pohára na ihrisku tímu Dynamo Diviaky a postúpili ďalej. Obhajca prvenstva nemal so súperom žiadny problém a strelil mu deväť gólov.

Dynamo Diviaky - MFK Ružomberok 0:9

Účastník piatej najvyššej súťaže zažil v krátkom čase už druhý futbalový sviatok, pretože koncom júna sa na jeho ihrisku v rámci prípravného zápasu pri príležitosti 100. výročia futbalu v obci predstavila Podbrezová. Teraz už išlo o súťažné stretnutie a aj keď Diviaky v prvom polčase držali krok, po zmene strán Ružomberok zabral naplno.

O jediný gól zverencov trénera Smetanu v prvom polčase sa postaral Matej Madleňák, ktorý po zmene strán pridal aj druhý. Vôbec premiérovo v seniorskej kariére skóroval viac ako raz. Dvomi zásahmi prispeli aj Martin Boďa a Adam Tučný. Pri svojom debute za Ružu skóroval český legionár David Huf.

V závere sa presadili ešte Kristóf Domonkos a mladý obranca Daniel Prekop. Posledný menovaný po príchode z Trenčína debutoval medzi seniormi. Zaujímavé je, že Ružomberok začínal cestu Slovenským pohárom v Diviakoch aj minulý rok. Vyhral 4:0 a nakoniec dokráčal až na vrchol. Liptáci sa v ďalšom kole stretnú s Podkonicami.