Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Podbrezová na Orave strelila až deväť gólov, Slovan hladko vyhral v Nitre

Aktualizované
Podbrezová nemala s postupom do ďalšieho kola žiadny problém.
Podbrezová nemala s postupom do ďalšieho kola žiadny problém.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Futbalisti Podbrezovej vyhrali v utorkovom zápase 3. kola Slovenského pohára na ihrisku oravského klubu Olympia Bobrov. Slovan uspel na pôde Nitry a prešiel z 2. kola.

Bobrov - Podbrezová 0:9

Piatoligový Bobrov vyhral v doterajšej fáze trikrát vďaka penaltovému rozstrelu, ale proti favoritovi z Horehronia už nemal toľko šťastia. Podbrezová na prvý gól čakala viac ako polhodinu hry, následne sa presadil Juritka, na ktorého ešte do polčasu nadviazali Talakov, Galčík a Ďatko z pokutového kopu.

Všetky štyri presné zásahy pritom delilo len deväť minút. Po zmene strán si železiari pripravili ešte bohatšiu nádielku, pretože sa presadili až päťkrát a dokopy zaznamenali deväť gólov. V doterajších dvoch vystúpeniach ich dali až sedemnásť, pričom ako prvý tím poľahky postúpili už do 4. kola.

Dva razy sa medzi strelcov zapísali Peter Juritka, Martin Talakov a aj striedajúci Daniel Smékal. Sieť Bobrova rozvlnil takisto Yirajang. Debut v seniorskom futbale zažil mladý obranca Pavol Kuťka, ktorý nastúpil v drese Podbrezovej na druhý polčas.

AC Nitra - Slovan Bratislava 0:5

Hlavný tréner Vladimír Weiss nebol pre chorobu prítomný na striedačke Slovana, mužstvo tak viedol jeho asistent Boris Kitka. Ani to však nezbránilo bratislavskému tímu zdolať Nitru. Do základnej zostavy úradujúceho účastníka hlavnej fázy Ligy majstrov sa dostali aj hráči zo širšieho kádra.

Belasí rozhodli o postupe už v prvom polčase, keď strelili tri góly. Sieť súpera rozvlnili Metsoko, Medved a Mak. Po zmene strán sa dvakrát presadili Elvis Isaac. Išlo o jeho premiérové zásahy v áčku Slovana.

Debut v prvom tíme hostí zažili mladý stredopoliar Alexej Maroš a taktiež obranca Michal Boledovič, ktorý v sezóne 2021/22 odohral jeden duel Niké ligy za Trnavu.