Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ružomberok bol v Podkoniciach na prahu senzácie, Lipany vypadli s Michalovcami

Ružomberok to nemal v Slovenskom pohári vôbec ľahké.
Ružomberok to nemal v Slovenskom pohári vôbec ľahké.MFK Ružomberok/Rudolf Maškurica
Futbalisti Ružomberka vyhrali v stredajšom zápase 3. kola Slovenského pohára na ihrisku treťoligových Podkoníc a postúpili. Obhajca trofeje však po prvom polčase prehrával a musel skóre otáčať. Pozície favoritov potvrdili aj Komárno a Michalovce.

Fiľakovo - Komárno 1:3

V súboji dvoch tímov z južnej časti Slovenska potvrdil nováčik Niké ligy pozíciu favorita a po hladkej výhre postúpil. Tréner Radványi mal prvý dôvod na radosť po úspešnej penalte Šmehyla, na ktorého do polčasu nadviazal Tóth. Po zmene strán pridalo Komárno aj tretí presný zásah, znova sa presadil Tóth.

Lipany - Michalovce 0:2

Lipany sa v minulej sezóne dostali senzačne až do semifinále Slovenského pohára, ale teraz takú úspešnú jazdu už nezažijú. Na domácom trávniku podľahli Michalovciam. Zemplínčanov poslali gólmi do ďalšej fázy Šimamura a Bednár.

Podkonice - Ružomberok 2:3

Ružomberok ako obhajca trofeje takmer vypadol neďaleko Banskej Bystrice. Po úvodnom góle Luterána totiž ešte do polčasu vyrovnali domáci obrancovia Ivan Očenáš a Peter Maslo, ktorý je bývalým hráčom Ruže a bratom Jána Masla, skúsenej opory zadných radov mužstva spod Čebraťa.

Podkonice nakoniec vedenie neudržali a nepostarali sa o prekvapenie. Vyrovnať dokázal český útočník David Huf, ktorý sa presadil aj v druhom stretnutí v rámci Slovenského pohára. V závere rozhodol jeho krajan Ján Hladík. Na zverencov trénera Smetanu teraz čakajú Kostolné Kračany, účastník piatej ligy.

Dvojice 4. kola Slovenského pohára:

Prešov - Skalica

Kostolné Kračany - Ružomberok

Rača - Bardejov

Šamorín - Michalovce

Spišská Nová Ves - Slovan Bratislava

Bytča - Trnava

Hamšík Academy - Komárno

Myjava - Lokomotíva Košice

Snina - Dolný Kubín

Púchov - Podbrezová

Šaľa - Dunajská Streda

Petržalka - Košice

Osrblie - Žilina

Lehota pod Vtáčnikom - Trenčín

Zlaté Moravce - Stará Ľubovňa

Kalinovo - Banská Bystrica