Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Úspešná premiéra Skuhravého, Trusa potvrdil formu. Pohárové komplikácie Skalice aj Dukly

Aktualizované
Košice vyhrali na pôde Stropkova a postúpili.
Košice vyhrali na pôde Stropkova a postúpili.FC Košice/Tomáš Cicoň
V utorkových zápasoch 3. kola Slovenského pohára nezaváhali tímy z Niké ligy. Z postupu sa tešia Trenčín, Košice, Dunajská Streda, Skalica a aj Banská Bystrica.

Nové Mesto nad Váhom - Trenčín 0:2

Trenčín ťahá v Niké lige sériu šiestich zápasov bez výhry, ale chuť si zdvihol aspoň v pohárovej súťaži. Na ihrisku Nového Mesta zvíťazil a postúpil. Jeho góly strieľali Luka Zorič, ktorý skóroval za tím spod hradu Matúša Čáka vôbec prvýkrát a Chinonso Emeka.

Malacky - Skalica 2:3 pen.

Skalica sa dostala do vedenia v 17. minúte zásluhou Lukáša Leginusa, po zmene strán zvýšil náskok obranca Oliver Podhorin. Aj keď mala stretnutie v podstate vo vrecku, tak Malacky v závere dokázali prekvapivo vyrovnať. Na rad tak prišli pokutové kopy. V rozstrele už favorit nezaváhal a teší sa z postupu napriek tomu, že si duel sám výrazne skomplikoval.

Stropkov - Košice 1:4

Maďarský obranca Szilárd Bokros otvoril skóre, pridal sa k nemu Karlo Miljanič. Stropkov síce znížil zásluhou Erika Hurného, ale chorvátsky legionár sa presadil aj druhý raz a nakoniec skompletizval hetrik. Košice teda potvrdili pozíciu favorita a nový tréner Roman Skuhravý zažil úspešnú súťažnú premiéru.

Veľké Ludince - Dunajská Streda 0:3

Dunajskostredský kapitán Matej Trusa sa nachádza v naozaj výbornej forme, čo potvrdil aj tentoraz. Práve jeho dva góly v podstate zariadili postup tímu zo Žitného ostrova. Presadil sa taktiež útočník Ákos Szendrei, skóroval v druhom pohárovom vystúpení po sebe.

Badín - Banská Bystrica 1:3

Banská Bystrica odohrala náročný zápas v Badíne, ktorý sa nachádza hneď vedľa tohto stredoslovenského mesta. Tím zo štvrtej najvyššej súťaže doma neprehral už takmer rok a účastníka Niké ligy výrazne trápil. Hostí poslal do vedenia Nicolas Šikula, ale ešte do prestávky odpovedal Filip Rafanides. Dukla o svojom postupe rozhodla dvomi zásahmi zo záveru v podaní Adama Hanesa a Martina Rymarenka.