Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Besiktas predstavil nového trénera, na vrchol ho má vrátiť Van Bronckhorst

Giovanni Van Bronckhorst bol bez práce od novembra 2022.
Giovanni Van Bronckhorst bol bez práce od novembra 2022.AFP
Giovanni van Bronckhorst (49) bol vymenovaný za nového trénera Besiktasu, ktorý ho neúspešne lanáril už začiatkom tohto roka. Bývalému holandskému reprezentantovi bude pomáhať v pozícii asistenta Jean-Paul van Gastel (52). Ten pred niekoľkými dňami postúpil do Eredivisie ako hlavný tréner s Bredou.

Istanbulský klub má za sebou nevydarenú sezónu, počas ktorej sa na lavičke vystriedalo päť trénerov (Senol Günes, Burak Yilmaz, Rıza Calımbay, Serdar Topraktepe a Fernando Santos). Konečné šieste miesto kompenzuje aspoň víťazstvo v Tureckom pohári, vďaka ktorému si Besiktas zahrá predkolo Európskej ligy.

Besiktas sa pokúsi dostať do druhej najprestížnejšej európskej klubovej súťaže pod vedením Giovanniho van Bronckhorsta, ktorý bol bez práce od novembra 2022, keď skončil v Rangers.

Van Bronckhorstovi bude pomáhať van Gastel, ktorý bol jeho pravou rukou počas pôsobenia vo Feyenoorde a následne sa vydal na "sólovú dráhu".

Okrem Guangzhou viedol aj Bredu so slovenským futbalistom Martinom Koscelníkom. Klubu sa po piatich rokoch podarilo vrátiť do Eredivisie vďaka úspešnej ceste cez play-off. Napriek postupu sa však van Gastel rozhodol opäť prevziať úlohu asistenta.