Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Do konca života na to nezabudnem. Nikdy im neodpustím, vraví napadnutý rozhodca z Turecka

K incidentu sa vyjadril už aj Meler.
K incidentu sa vyjadril už aj Meler.Profimedia
Turecký futbalový rozhodca Halil Umut Meler (37), ktorého minulý týždeň napadol v zápase najvyššej súťaže predseda Ankaragücü Faruk Koca (59), podľa agentúry Reuters vyhlásil, že mu nikdy neodpustí. Funkcionára zväz potrestal doživotným zákazom pôsobenia vo futbale, teraz čaká vo väzbe na súd.

Arbiter Meler uviedol: "Ten muž do mňa strčil a ja som spadol. Do konca života nezabudnem na to, ako ma potom kopol na zem. Nikdy neodpustím tým, ktorí to urobili, ani tým, ktorí to vyprovokovali." 

Incident sa odohral v stretnutí domáceho Ankaragücü s Rizesporom. Po remíze 1:1, ktorú si hostia vybojovali v siedmej minúte nadstavenia, trafil Koca päsťou rozhodcu Melerana priamo na ihrisku a keď napadnutý ležal na zemi, kopali do neho ešte najmenej dvaja členovia realizačného tímu hostiteľa. Arbiter skončil so zlomeninou na tvári v nemocnici.

Federácia potom pozastavila všetky futbalové súťaže v krajine, ktoré sa o pár dní znova rozbehli. Udalosti otriasli nielen tureckým futbalom, ostro ho odsúdili aj politici.