Galatasaray a Besiktas nezaháľali, rivali získali tri mená z Premier League

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Galatasaray a Besiktas nezaháľali, rivali získali tri mená z Premier League

Bailly si vyskúša tureckú súťaž.
Bailly si vyskúša tureckú súťaž.Reuters
Turecký majster Galatasaray podpísal zmluvu so stredopoliarom Tanguyom Ndombélém (26) a obrancom Davinsonom Sánchezom (27) z Tottenhamu Hotspur. Na prestupovom trhu bol aktívny aj Besiktas.

Podľa britských médií sa Ndombélé pripojil na sezónne hosťovanie s opciou na kúpu za 15 miliónov eur. Stredopoliar strelil za "Spurs" 10 gólov v 91 vystúpeniach vo všetkých súťažiach po príchode z Lyonu v roku 2019. Francúzsky internacionál uplynulé dve sezóny strávil na hosťovaniach práve v Lyone a v tíme majstra Serie A SSC Neapol.

Sánchez podpísal štvorročnú zmluvu s možnosťou predĺženia o ďalší rok po tom, čo Galatasaray zaplatil za kolumbijského obrancu 9,5 milióna eur. Z londýnskeho Tottenhamu odchádza po 207 vystúpeniach v šiestich sezónach, do tímu prišiel v roku 2017 z Ajaxu Amsterdam.

V rovnakom meste ako Galatasaray pôsobí aj Besiktas, do ktorého prestúpil Eric Bailly z Manchestru United. Reprezentant Pobrežia Slonoviny strávil minulú sezónu na hosťovaní vo francúzskom klube Olympique Marseille.

Dvadsaťdeväťročný obranca od "Red Devils" odišiel, pretože tréner Erik ten Hag s ním príliš nepočítal. S istanbulským klubom mal podpísať ročný kontrakt do júna 2024.