Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mourinho potvrdil pravdivosť zvestí. Portugalčan si vyskúša pôsobenie v Turecku

eurofotbal.cz / AFP
Mourinho mieri na lavičku ďalšieho klubu.
Mourinho mieri na lavičku ďalšieho klubu.Profimedia
Portugalčan José Mourinho (61) sa stal novým trénerom Fenerbahçe. Istanbulský klub o príchode bývalého kouča Chelsea, Manchestru United či Realu Madrid informoval bez ďalších podrobností videom na sociálnych sieťach.

Skúsenosťami ostrieľaný Mourinho, ktorý by podľa médií mal podpísať zmluvu na dva roky, naposledy trénoval AS Rím, kde však pred necelým polrokom skončil. Vo Fenerbahçe nahrádza predchodcu Ismaila Kartala, pod ktorého vedením tamojšie mužstvo v uplynulej sezóne tureckej ligy obsadilo tretíkrát za sebou druhé miesto.

"Dobrý večer, fanúšikovia Fenerbahce, vidíme sa v Kadikoy. Začnime našu spoločnú cestu," vravel Mourinho pre klubový účet na sociálnej sieti X s odkazom na predmestie, kde klub sídli. Podľa tureckej televíznej stanice NTV má byť nový lodivod oficiálne vymenovaný v nedeľu. Správy naznačujú, že podpíše dvojročný kontrakt.

Pre portugalského kormidelníka je istanbulský celok už jedenástym klubovým angažmánom. Na konte má okrem iného triumfy v Lige majstrov s Portom a milánskym Interom, ktorý navyše doviedol aj k zisku treble. S Chelsea oslavoval tri ligové tituly, ďalší pridal s Realom Madrid. S kádrom Red Devils v roku 2016 ovládol Európsku ligu a s Rimanmi finále Európskej konferenčnej ligy 2022.