Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

The Special One má na dosah nový angažmán. Mourinho si vyskúša pôsobenie v ďalšej krajine

Mourinha čaká nová výzva.
Mourinha čaká nová výzva.Profimedia
José Mourinho (61) bez práce príliš dlho nezostane. Slávny portugalský tréner v januári skončil na lavičke rímskeho AS, ale na odpočinok si nechal iba necelý polrok. Bývalý lodivod Realu Madrid, Chelsea, Manchestru United či Interu Miláno by mal od novej sezóny podľa renomovaného špecialistu na prestupy Fabrizia Romana (31) prevziať opraty v tureckom Fenerbahce.

Mourinho sa podľa talianskeho novinára dohodol s istanbulským celkom na dvojročnom kontrakte, ktorý obsahuje aj opciu na prípadné predĺženie o ďalšiu sezónu. O dohode medzi klubom a portugalským koučom vyjednával slávny agent Jorge Mendes, teraz treba už len podpísať všetky formálne dokumenty.

The Special One, ako začal Mourinho sám seba prezývať, bude ako manažér pôsobiť už v 10. klube - doteraz koučoval Benficu, Leiriu, Porto, Chelsea, Inter Miláno, Real Madrid, Manchester United, Tottenham a AS Rím.

Portugalčan by sa na novej adrese mohol stretnúť s Edinom Džekom, ktorého krátko viedol v AS Rím. Turecký veľkoklub má v kádri aj Brazílčana Freda, s ktorým spolupracoval v Manchestri United, či hviezdy ako Dušan Tadič a Michy Batshuayi.

Fenerbahce v minulej sezóne viedol turecký tréner İsmail Kartal, pod ktorého taktovkou slávna značka nazbierala na domácej scéne 99 bodov. Ani to však na zisk trofeje nestačilo, keďže konkurenčný Galatasaray získal o tri body viac. Čakanie na 20. turecký titul sa tak natiahlo na 10 rokov...

Konečná tabuľka Süper Lig v sezóne 2023/24.
Konečná tabuľka Süper Lig v sezóne 2023/24.Flashscore