Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Turecké súťaže sa po útoku na rozhodcu začnú opäť budúci týždeň

Halil Umut Meler opúšťa nemocnicu.
Halil Umut Meler opúšťa nemocnicu.Profimedia
Turecké futbalové súťaže, ktoré boli v utorok prerušené pre napadnutie rozhodcu po prvoligovom zápase, sa opäť začnú 19. decembra. Oznámil to prezident federácie Mehmet Büyükeksi (62).

Federácia pozastavila súťaže po tom, čo rozhodcu Halila Umuta Melera napadol na ihrisku predseda Ankaragücü Faruk Koca po pondelkovej remíze 1:1 s Rizesporom. Ten ho udrel do tváre a ďalší ľudia potom rozhodcu kopali na zemi.

Koca niekoľko hodín po incidente odstúpil z funkcie šéfa Ankaragücü, kde pôsobí aj český obranca Matěj Hanousek a zadržala ho polícia. Spolu s ním sú vo väzbe ďalšie dve osoby, ktoré čakajú na súd.

Melera, ktorý pri útoku utrpel otras mozgu a menšiu zlomeninu tváre, prepustili v stredu z nemocnice. "Okrem opuchnutého oka už nemá žiadne problémy," povedal Mehmet Yorbulut, riaditeľ ankarskej nemocnice Acibadem.

Lekári uviedli, že rozhodca nebude mať žiadne trvalé následky. Po prepustení zamieril domov do Izmiru a na ceste z Ankary do západného Turecka mu podľa agentúry Anadolu poskytli policajnú eskortu.