Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Turecku sa po reštarte dlho nehralo. Obnovený štart ligy priniesol ďalšiu blamáž

Hráči Trabzonsporu zostali na ihrisku, kým rozhodca neukončil zápas.
Hráči Trabzonsporu zostali na ihrisku, kým rozhodca neukončil zápas.Profimedia
Po afére, ktorá obletela celý svet, sa turecký futbal kúpe v ďalšej blamáži. Hneď prvý zápas po reštarte Super Lig sa nedohral, tentoraz bol na vine výkon rozhodcu. Favorizovaný Trabzonspor strelil na pôde posledného Istanbulsporu vedúci gól, ktorému predchádzal sporný moment v jeho pokutovom území. Keď systém VAR rozhodol v prospech hostí, ktorí išli do vedenia namiesto hrozby inkasovania z penalty, domáci na príkaz vedenia klubu opustili ihrisko.

Hráči domáceho tímu pritom nechceli opustiť ihrisko, niektorí z nich boli dokonca vyslovene proti. Takto sa vyjadril bývalý stopér pražskej Slavie Simon Deli, ktorého "príkaz" vedenia klubu očividne nahneval.

Futbalisti Istanbulsporu však opustili ihrisko a zamierili do útrob štadióna, po čom hlavný rozhodca Ali Sansalan prerušil zápas za stavu 1:2 pre Trabzonspor.

Kľúčová situácia, ktorá mala vedenie celku z hlavného mesta rozrušiť, prišla v 68. minúte. Domáci sa natlačili do pokutového územia favorizovaného Trabzonsporu, pričom na hranici šestnástky došlo k spornému stretu. Hra však pokračovala a hostia zásluhou Paula Onuachu strelili vedúci gól.

Nasledovali veľké protesty, ale ani systém VAR nenašiel na dostupných kamerových záznamoch žiadne väčšie pochybenie rozhodcu Sansalana a gól preto platil.

Hra potom chvíľu pokračovala, až kým na ihrisko neprišiel prezident Istanbulsporu Ecmel Faik Sarialioglu. Na jeho príkaz po búrlivých debatách domáci opustili ihrisko a ďalšia aféra tureckého futbalu bola na svete.

Istanbulspor - Trabzonspor 1:2 prerušené