Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ancelotti mlčí o role Mbappého v Superpohári. Real má v sezóne šancu na sedem trofejí

Dočká sa Mbappé veľkolepej premiéry?
Dočká sa Mbappé veľkolepej premiéry?Reuters
Futbalový svet očakáva debut Kyliana Mbappého (25) za Real Madrid v stredajšom súboji o európsky Superpohár s Atalantou. Tréner Carlo Ancelotti (65) však nechcel prezradiť, či francúzsky útočník skutočne nastúpi na zápas.

Mbappé minulý týždeň začal trénovať s tímom v hlavnom meste Španielska po tom, čo sa v júni pripojil k Realu ako voľný hráč na základe päťročnej zmluvy, čím sa ukončila roky sa vlečúca prestupová sága.

"Mbappé prišiel v poriadku, rovnako ako ostatní hráči, ktorí sa k nám pripojili minulý týždeň," povedal Ancelotti na tlačovej konferencii o príchode futbalistov do tímu a dodal:

"Nemali sme veľa času na tréning, ale darí sa nám veľmi dobre. Kylian prišiel v dobrej forme. Adaptuje sa veľmi rýchlo. Samozrejme, každý, kto je tu, môže zajtra hrať."

Taliansky tréner predtým po jednom z nedávnych priateľských zápasov v USA povedal, že Superpohár by mali hrať hráči, ktorí vyhrali Ligu majstrov. Ancelotti však nevylúčil, že sa Francúz v niektorej fáze duelu objaví.

Na otázku, či by novej posile mohol prideliť povinnosť kopať pokutový kop, lodivod odpovedal, že túto úlohu dostane len hráč, ktorý nastúpi na zápas: "Mbappé je penaltový exekútor, robí to veľmi dobre. Ale Bellingham si počínal dobre na majstrovstvách Európy Valverde bol veľkolepý na Copa América. Máme veľa adeptov. Na zajtrajší zápas musím vybrať jedného, ktorý bude v základe."

Carvajal a Modrič blízko prepisu dejín. Aký míľnik by im priniesol triumf v Superpohári?

Real, ktorý doteraz získal päť Superpohárov, má šancu stať sa samostatným lídrom súťaže pred Barcelonou a AC Miláno, ktoré vyhrali tiež päťkrát. Ak odštartuje sezónu víťazstvom, môže sa v tomto ročníku zapísať do histórie - vďaka novému Interkontinentálnemu poháru FIFA sa bude vôbec prvýkrát bojovať o sedem trofejí.

"Ako vždy začíname sezónu so vzrušením a túžbou. Je to prvý titul v ročníku, ktorý bude veľmi náročný, ale môže byť aj značne úspešný. Chceme začať dobre. Sme si vedomí prekážok, ale mužstvo je v dobrej forme a motivované odohrať skvelý zápas," vysvetlil Ancelotti.

Real Madrid - Atalanta (21:00)