Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Carvajal a Modrič blízko prepisu dejín. Aký míľnik by im priniesol triumf v Superpohári?

Carvajal a Modrič sú už ikonami Realu.
Carvajal a Modrič sú už ikonami Realu.Profimedia
Už po niekoľkýkrát odštartuje Real Madrid novú sezónu súbojom o Superpohár UEFA. Vo Varšave sa v stredu proti šampiónovi Ligy majstrov postaví víťaz Európskej ligy z Atalanty. Španielsky gigant má vo svojich radoch dvojicu hráčov, pre ktorých môže byť úspech v tomto dueli ďalším míľnikom.

Carlo Ancelotti znovu bude mať na výber celý rad kvalitných futbalistov. Najnovšie správy naznačujú, že by rád nastúpil so základnou zostavou, ktorá by sa podobala tej z júnového finále LM. S istotou sa v nej už neukáže Nacho, ktorý ukončil svoje pôsobenie v tíme Los Blancos a smeroval do klubu Al Qadisiya. Nepredvedie sa ani Toni Kroos, nemecký tvorca hry totiž zavesil kopačky na klinec.

Z ukončenia kariéry Kroosa by najbližšiu dobu mohol profitovať Luka Modrič, ktorý proti Atalante dosť pravdepodobne nastúpi. Práve on spolu s kolegom Danim Carvajalom môžu pri prípadnom triumfe Realu zamieriť ešte vyššie v tabuľkách európskej futbalovej histórie.

Spomínaná dvojica už má na konte jeden viac než cenný zápis - so šiestimi trofejami najviac prvenstiev v Lige majstrov (spolu s Pacom Gentom). Modrič a Carvajal sa teraz môžu stať aj futbalistami s najvyšším počtom úspechov v európskom Superpohári. O tento primát sa aktuálne delia s Kroosom, Karimom Benzemom, Danim Alvesom a Paolom Maldinim - všetci ho vyhrali štyrikrát.

O zisk piatej trofeje vysokej 58 cm a vážiacej 12,2 kg zabojuje duo z Madridu 14. augusta od 21:00 v hlavnom meste Poľska. Kým v súvislosti s Chorvátom sa vraví o poslednej aktívnej sezóne vo farbách Realu, tak španielsky obranca by v nasledujúcich rokoch v tomto smere ešte mohol mať šancu úplne sa osamostatniť na vrchole tabuľky.