Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najúspešnejší tréner dejín Realu. Česť a privilégium zažívať takéto noci, vraví Ancelotti

Ancelotti má za sebou ďalší pamätný večer.
Ancelotti má za sebou ďalší pamätný večer.Profimedia
Real Madrid vo Varšave porazil Atalantu a zabezpečil si šiesty titul v Superpohári UEFA. Historická noc, počas ktorej klub získal status najúspešnejšieho účastníka v histórii tejto súťaže, však bola pamätnou a špeciálnou aj pre Carla Ancelottiho (65).

Real Madrid - Atalanta 2:0

Skúsený Talian vyhral svoj piaty Superpohár, čím o jeden triumf prekonal Pepa Guardiolu a v tomto smere sa dostal na čelo tabuľky spomedzi trénerov. Okrem toho si Ancelotti zaistil aj svoju 14. trofej ako hlavný kouč Realu, vyrovnal tak zápis ikonického Miguela Muňoza - najúspešnejšieho lodivoda v histórii klubu. 

Po úspešnom zápase v hlavnom meste Poľska proti Atalante pre mikrofóny Movistar+ vyjadril hrdosť na výkon mužstva: "Je pre mňa cťou a privilégiom zažívať takéto noci. Trpeli sme, bojovali a zvíťazili." 

Následne Ancelotti priznal, že jeho tím sa v úvodnej polovici merania síl trápil: "V prvom polčase sme trochu trpeli, pretože Atalanta nás dosť tlačila a hrala veľmi dobre v defenzíve. Vyhrala viac súbojov ako my, mali sme viac ťažkostí. V druhom sa hra otvorila, súper cítil únavu a mali sme viac priestoru. Vtedy sú Rodrygo, Vinícius a Mbappé veľmi nebezpeční."

Premiéra, prvý gól a trofej. Sme Real Madrid, nemáme žiadne limity, hlási šťastný Mbappé

Taliansky kormidelník sa slovami pristavil aj pri útočnej hviezde z Francúzska, ktorá pri svojom debute vo farbách Los Blancos zaznamenala presný zásah: "Má kvalitu na to, aby dal veľa gólov, viac ako 50."

Tréner pochválil aj prácu svojich zverencov v obrane: "Musíme sa snažiť o vyrovnanosť mužstva a teraz sme ju mali, hoci v prvom polčase to bolo ťažké. Tím odohral skvelý zápas v defenzíve."

Real sa ziskom šiesteho Superpohára UEFA stal rekordérom súťaže. Teraz svoju pozornosť smeruje na úvodný zápas nového ročníka La Ligy - sezónu otvorí v nedeľu 18. augusta na Malorke