Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pozícia outsidera Atalantu motivuje. Lookman sa nevie dočkať Realu: Zaslúžime si tu byť

Lookman (vľavo) a kouč Gasperini na tréningu vo Varšave.
Lookman (vľavo) a kouč Gasperini na tréningu vo Varšave.Profimedia
Víťazi Európskej ligy z Atalanty budú v stredu v Superpohári UEFA čeliť španielskemu gigantovi Realu Madrid. Tréner Gian Piero Gasperini (66) verí, že jeho tímu sa po finálovom zdolaní Leverkusenu podarí ďalšie prekvapenie.

Atalanta v máji pokorila Bayer pomerom 3:0, čím ukončila pozoruhodnú sériu neporaziteľnosti nemeckého majstra. Teraz bude čeliť európskemu šampiónovi Realu, ten vo finále LM porazil Dortmund 2:0 a získal svoju rekordnú 15. trofej v tejto súťaži.

"Na papieri sme ešte väčší outsider ako proti Leverkusenu, ktorý nastupoval na finálový zápas neporazený počas celej sezóny. Real Madrid bude náročnejšou prekážkou, ale to znamená, že sme ešte viac motivovaní. Nestáva sa to často, no vo futbale môžete zvrátiť nepriaznivé prognózy," povedal Gasperini na tlačovej konferencii.

Atalanta však bude vo Varšave čeliť aj inej výzve, keďže cestovala bez zraneného útočníka Scamaccu. Taliansky futbalista, ktorý strelil šesť gólov vo víťaznom ťažení v Európskej lige, si 4. augusta pri predsezónnej prehre s Parmou roztrhol predný skrížený väz a mimo hry môže byť šesť mesiacov. Chýbať bude aj holandský stredopoliar Koopmeiners, ktorý je podľa talianskych médií blízko k prestupu do konkurenčného Juventusu.

"Je jasné, že do takéhoto zápasu by ste chceli ísť s kompletným kádrom a hrať s najlepšími hráčmi, aby ste sa dostali na vrchol. Ale aj keď sme išli do Liverpoolu alebo k iným špičkovým tímom a často sme sa ocitli v ťažkostiach, vždy som chlapcov žiadal, aby hrali dobrú hru bez toho, aby sme mysleli na to, kto tam je alebo nie je," vysvetlil Gasperini.

Carvajal a Modrič blízko prepisu dejín. Aký míľnik by im priniesol triumf v Superpohári?

Krídelník Ademola Lookman, hrdina finále EL, vyjadril radosť mužstva pred dôležitým duelom: "Už sa neviem dočkať, keď sa dostanem na ihrisko. Nielen ja, ale celý tím. Zaslúžime si tu byť. Naša tvrdá práca a vytrvalosť nás priviedli až sem a teraz je ďalší večer, keď to môžeme ukázať."

Práve Lookmanov hetrik spečatil pre Atalantu titul z Európskej ligy, druhú veľkú trofej klubu po tom, ako v sezóne 1962/63 vyhrala Taliansky pohár.

Real Madrid - Atalanta (21:00)