Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Premiéra, prvý gól a trofej. Sme Real Madrid, nemáme žiadne limity, hlási šťastný Mbappé

Mbappé pomohol Realu vyhrať trofej hneď pri svojom debute.
Mbappé pomohol Realu vyhrať trofej hneď pri svojom debute.AFP
Kylian Mbappé (25) sa pri svojej premiére v bielom drese v zápase o Superpohár UEFA tešil z gólu i zisku trofeje. Nová útočná hviezda Realu Madrid uviedla, že neexistuje limit pre počet presných zásahov, ktoré môže v sezóne streliť, najpodstatnejšie sú však pre Francúza úspechy tímu.

Real sa v boji o prvý titul novej sezóny stretol s víťazom Európskej ligy z Atalanty. Po vyrovnanom prvom polčase krátko pred uplynutím hodiny hry otvoril skóre doťuknutím lopty do prázdnej brány Valverde, ktorý ťažil z vynikajúcej práce Viníciusa. Mbappého chvíľa prišla o deväť minút neskôr, keď trefou na 2:0 spečatil konečnú podobu výsledku a triumf Los Blancos.

Kapitán Francúzska tak zažil pomerne ideálny debut v nových farbách, ktorý trval do 83. minúty, keď bol vystriedaný Díazom. Klubu dopomohol k zisku rekordného šiesteho Superpohára. Následne pred televíznymi mikrofónmi Movistar dostal otázku, či má v tejto sezóne za cieľ vsietiť 50 gólov.

"Sme Real Madrid, nemáme žiadne limity, ak môžem dať 50 gólov, tak nech to je 50, ale najdôležitejšie je víťazstvo a zlepšovanie sa ako tím, pretože aj vyhrávať budeme ako tím," odpovedal jednoznačne.

Útočník bol s Realom spájaný už roky, ale nakoniec sa mu podarilo skompletizovať svoj vysnívaný prestup až toto leto po skončení zmluvy s Parížom Saint-Germain. V tréningovom procese toho ešte veľa nestihol, na konte nemal ani minútu prípravného zápasu za španielskeho giganta, no vo Varšave zažil nezabudnuteľné okamihy.

"Bola to skvelá noc, na tento moment som čakal dlho. Hrať v tomto drese, s týmto znakom, pre týchto fanúšikov, to je pre mňa dar. Vyhrali sme trofej, to je veľmi dôležité. Vieme, že tu musíme vždy vyhrávať a som veľmi šťastný," dodal.

Real Madrid - Atalanta 2:0