Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid zabojuje o rekordný Superpohár proti Atalante, Mbappého zrejme čaká debut

Bude Modrič oslavovať svoje piate víťazstvo v Superpohári?
Bude Modrič oslavovať svoje piate víťazstvo v Superpohári?Profimedia
Rekordy Superpohára UEFA padnú, pokiaľ futbalisti Realu Madrid v stredu večer vo Varšave zdolajú Atalantu. Los Blancos sa pokúsia odskočiť päťnásobným víťazom Barcelone a AC Miláno tým, že sa stanú prvým tímom, ktorý zaznamená šiesty titul. Carlo Ancelotti (65) by tak ako tréner získal už piatu takúto trofej, čo sa ešte nikomu nepodarilo. Zápas láka aj očakávaným súťažným debutom Kyliana Mbappého (25).

Real Madrid - Atalanta (21:00)

Míľnikov bude na Národnom štadióne vo Varšave v hre hneď niekoľko. Strelec z finále Ligy majstrov proti Dortmundu Carvajal a stredopoliar Modrič by sa mohli stať prvými hráčmi, ktorí Superpohár vyhrajú päťkrát. Vzhľadom na to, že Mbappé je pripravený debutovať za biely balet, vzbudzuje štart do sezóny 15-násobného šampióna Ligy majstrov veľký záujem.

V ceste mu stojí Atalanta, ktorá sa v Superpohári objaví prvýkrát. V minulej sezóne získala prvý veľký kontinentálny titul vďaka nečakanej výhre 3:0 nad Bayerom Leverkusen vo finále Európskej ligy. Tímu z Bergama znova pripadla úloha outsidera, ale bude chcieť naďalej prekvapovať, rovnako ako to bolo počas celého posledného ročníka.

"Real je fantastický tím, ale sme radi, že sme outsiderom," povedal kapitán Marten de Roon. "Rovnaké to bolo proti Leverkusenu, takže možno je to pre nás dobrá rola," dodal. Atalanta pôjde aj proti bilancii posledných rokov. Šampión Ligy majstrov vyhral 10 z posledných 11 ročníkov Superpohára, výnimkou bola len prehra Realu s Atléticom v roku 2018.

Mbappého premiéra?

Fanúšikov priťahuje predovšetkým Mbappého súťažná premiéra vo farbách Realu. Posila z PSG však rovnako ako ďalší účastníci Eura mala po krátkej dovolenke približne len týždeň na intenzívnu prípravu, a tak dôležitá rola určite pripadne aj náhradníkom. "Bude to ťažké ako vždy, pretože je začiatok sezóny. Ale nastúpime so všetkou sebadôverou a presvedčením, pričom máme na pamäti všetky výzvy," povedal Ancelotti pre uefa.com.

Carvajal a Modrič blízko prepisu dejín. Aký míľnik by im priniesol triumf v Superpohári?

"Atalanta je naším súperom zaslúžene. Odohrala úžasnú sezónu v Európskej lige a vyradila najlepšie tímy, ako je Liverpool. Dokázali také zápasy ľahko vyhrať, a to aj vo finále. Tento tím veľmi rešpektujeme, ale dúfame, že bude v našich silách ho zdolať," dodal 65-ročný Talian, ktorý vyhral Superpohár ako hráč aj tréner.

Súper z Lombardie je odhodlaný aj napriek tomu, že mu chýba zranený Gianluca Scamacca. Pripravený je však útočník Ademola Lookman, ktorý proti Leverkusenu zaznamenal hetrik. "Bude to mimoriadna príležitosť pre Atalantu, pre Bergamo, pre históriu tohto mesta. Hráme proti najúspešnejšiemu klubu na svete, proti tímu, ktorý vyhral Ligu majstrov. Hrať takéto finále proti takto dôležitému klubu by bolo až donedávna nemysliteľné. Niet pochýb o tom, že je to vrchol histórie Atalanty,“ poukázal tréner Gian Piero Gasperini.

Varšava je 12. mestom, v ktorom sa bude Superpohár konať od doby, keď sa stretnutie presunulo z jeho dlhodobého dejiska Monaka. Prvým bola Praha v roku 2013. Zápas má výkop o 21:00.

Predpokladané zostavy:

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militão, Rüdiger, Mendy - Valverde, Tchouaméni, Modrič - Bellingham - Mbappé, Vinícius Júnior

Atalanta: Musso - Djimsiti, Hien, Kolašinac - Zappacosta, Éderson, De Roon, Ruggeri - De Ketelaere, Retegui, Lookman