Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid získal Superpohár UEFA, Mbappé okorenil svoj debut gólom

Mbappé si lepší debut ani nemohol priať.
Mbappé si lepší debut ani nemohol priať.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid získali rekordný šiestykrát v histórii Superpohár UEFA. V stredajšom súboji vo Varšave zdolali víťaza Európskej ligy Atalantu.

Real Madrid - Atalanta 2:0

Taliansky tím mal v úvodných minútach väčšie príležitosti a mohol sa dostať do vedenia, ale zakončenie kapitána de Roona z veľkého uhlu po teči Militãa skončilo na brvne. Z diaľky to potom skúšal Éderson, ktorého pokus tesne minul roh brány.

Real Madrid prvý raz výraznejšie pohrozil v nadstavenom čase prvého polčasu, keď si Rodrygo prebral v šestnástke dobrú prihrávku medzi obrancov a pohotovo opečiatkoval brvno. Krátko po zmene strán si na center sprava skvele naskočil Pašalič a hlavičkoval k žrdi, no Courtois vytiahol bravúrny zákrok.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

V 59. minúte sa favorit dostal do vedenia. Bellingham posunul loptu na ľavé krídlo, kde sa Vinícius predral cez Djimsitiho, prihral okolo brankára a Federico Valverde pred prázdnou bránou nemohol nedať. Momentum bolo zrazu na strane španielskeho celku.

Vinícius sa po pase za obranu sám rútil na Mussa, mieril pod brvno, no gólman Atalanty skvele reflexívne reagoval. Neuspel ani Bellingham z rohu malého vápna. Angličan potom vyhral súboj v šestnástke, lopta oblúčikom padala za čiaru, tesne pred ňou ju skvostne vytesnil Musso.

V 68. minúte svoj debut za biely balet okorenil gólom hviezdny Kylian Mbappé. Valverde mu prihral pred malé vápno a francúzsky útočník z prvej namieril presne do rohu. Novic v madridskom tíme zaknihoval už siedmy gól v posledných šiestich finále za klub či reprezentáciu.

Los Blancos sú prvým tímom, ktorý získal Superpohár UEFA šesťkrát. Real Madrid môže v sezóne 2024/25 vyhrať až sedem trofejí, prvú už má v zbierke. Bojovať bude o víťazstvá v La Lige, Lige majstrov, Copa del Rey, španielskom Superpohári, MS klubov a Interkontinentálnom pohári.