Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Akýkoľvek zápas je pre Ukrajincov sviatkom. Sme fanúšikom vďační, hovorí Rebrov

Rebrova čaká duel proti Česku.
Rebrova čaká duel proti Česku.Andrzej Iwanczuk/NurPhoto/Shutte / Shutterstock Editorial / Profimedia
Tréner Sergej Rebrov je nadšený z počtu fanúšikov, ktorí navštevujú zápasy ukrajinskej reprezentácie v "domácich" azyloch. Piatkové víťazstvo v Lige národov nad Gruzínskom v Poznani sledovalo takmer 22 000 divákov a vysoká návštevnosť sa očakáva aj na pondelkovom zápase proti Českej republike v ďalšom poľskom meste Vroclav.

Ukrajinci musia hrať svoje domáce zápasy na neutrálnej pôde z dôvodu vojny s Ruskom. "Ak bude štadión plný, budeme veľmi šťastní. Každý zápas v Poľsku alebo Česku je sviatkom pre Ukrajincov, ktorí sú tu v hojnom počte. Sme vďační všetkým, ktorí nás prídu podporiť. Je tu veľa fanúšikov. Neviem, koľko lístkov sa predalo, ale som si istý, že zajtra bude veľmi dobrá atmosféra pre obe reprezentácie," povedal Rebrov na tlačovej konferencii vo Vroclave.

Ukrajina - Česko (20:45)

Jeho zverenci sa po mesiaci opäť stretnú s českým tímom, v septembri prehrali v pražskom Edene 2:3. "Nič sa od tej doby nezmenilo. Česi odohrali svoj posledný zápas v piatok v takmer rovnakej zostave ako predtým proti nám. Zloženie tímu je už dlhé roky prakticky nezmenené. Áno, po prehre v prvom zápase (s Gruzínskom) vymenili veľa hráčov. Majú veľmi dobrý káder, na každom poste niekoľko hráčov na vysokej úrovni. Súpera veľmi rešpektujeme, ale myslíme hlavne na našu hru," povedal Rebrov.

Najbližší program Ukrajiny.
Najbližší program Ukrajiny.Flashscore

Jeho tím v piatok zdolal Gruzínsko 1:0 a po dvoch prehrách v skupine prvýkrát bodoval. "Nikdy som nepovedal, že Ligu národov budeme brať výlučne ako prípravu. Môžeme sa vďaka nej dostať na majstrovstvá sveta, takže každý zápas je dôležitý. Musíme však dať šancu mladým hráčom, tým, ktorí sa ukazujú v dobrom svetle v domácej súťaži a európskych pohároch. Každý zápas národného tímu Ukrajiny je sviatkom, udalosťou pre celú krajinu. Preto sa pripravujeme na to, aby sme zvíťazili. Urobíme pre to všetko," doplnil.

Tréner sa musí pre zdravotné problémy svojich zverencov zaobísť bez niekoľkých mien vrátane opôr. "Chýbajú nám hráči, ktorí sú veľmi dôležití. Ale ak ste videli zápas proti Gruzínsku, tí, ktorí sa objavili v základnej zostave alebo dokonca ako náhradníci, ukázali obrovský ukrajinský charakter. Ukázali, že chcú a môžu vyhrať," dodal Rebrov.