Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Anglická nominácia plná navrátilcov, chýba však Rashford či Maddison

V nominácii Anglicka nechýbajú ani Cole Palmer a Kyle Walker (uprostred).
V nominácii Anglicka nechýbajú ani Cole Palmer a Kyle Walker (uprostred). Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Eurasia Sport Images
Dočasný tréner anglickej futbalovej reprezentácie Lee Carsley (50) nominoval na najbližšie dva zápasy 2. skupiny B-divízie Ligy národov proti Grécku (10. októbra) a Fínsku (13. októbra) aj Dominica Solankeho. Dvadsaťsedemročný útočník Tottenhamu Hotspur dosiaľ zaznamenal v národnom tíme iba jediný štart v roku 2017.

V kádri nechýbajú ani Cole Palmer a Jude Bellingham, naopak Harry Maguire a Marcus Rashford z Manchestru United sa v nominácii nenachádzajú. Rovnako ani James Maddison z Tottenhamu.

Do kádra sa vrátili okrem Palmera a Bellinghama aj Phil Foden, Kyle Walker a Ollie Watkins, ktorí taktiež vynechali uplynulé zápasy proti Írsku a Fínsku. Eberechi Ezeho z Crystal Palace vynechali po neúspešnom vstupe do sezóny.

"Poznám Colea už niekoľko rokov a videl som, ako sa vyvíjal. Každú výzvu berie s nadhľadom, nemá príliš vysoké sebavedomie a je skvelé vidieť, ako sa mu darí," zhodnotil Palmerovu nomináciu Carsley. Dvadsaťdvaročný stredopoliar odstúpil z uplynulého reprezentačného zrazu pre zranenie, ale po návrate skóroval za Chelsea päťkrát v dvoch dueloch.

Solanke zaznamenal jediný doterajší reprezentačný štart proti Brazílii v roku 2017, no po augustovom príchode do Tottenhamu mu vyšiel úvod sezóny. V uplynulých troch dueloch sa zakaždým strelecky presadil.

Angličania nastúpia vo štvrtok vo Wembley proti Grécku a následne odcestujú do Helsínk, kde ich o tri dni neskôr čaká konfrontácia s Fínskom.