Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Anglicko už pozná meno nového trénera, Southgatea nahradí Carsley

Carsley bol vymenovaný za dočasného manažéra Anglicka.
Carsley bol vymenovaný za dočasného manažéra Anglicka.Profimedia
Novým dočasným manažérom anglickej reprezentácie bol vymenovaný Lee Carsley (50), ktorý doteraz viedol mládežnícky tím Albionu do 21 rokov. Nahradí tak Garetha Southgatea (53), ktorý bojoval s Anglickom vo finále tohtoročného Eura v Nemecku. Informáciu priniesla BBC.

Carsley je v štruktúrach anglickej reprezentácie od roku 2020, pričom najprv šéfoval tímu U20. Potom sa bývalý stredopoliar Evertonu a Derby County stal v roku 2021 manažérom U21. Carsley priviedol výber minulé leto k triumfu na Eure U21, keď vo finále zdolal Španielsko 1:0 a zabezpečil Anglicku prvý titul v tejto súťaži od roku 1984.

Carsleyho manažérska kariéra sa začala v roku 2012, len rok po tom, čo zavesil kopačky na klinec. V Coventry, jeho poslednom klube ako hráča, dvakrát prevzal úlohu dočasného manažéra a to v rokoch 2012 a 2013.

V roku 2015 bol vymenovaný za hlavného trénera Brentfordu, kde už v tom čase pôsobil ako zamestnanec, ale po piatich zápasoch ho nahradil Dean Smith. O dva roky neskôr bol Carsley poverený dočasne viesť Birmingham pred nástupom Steva Cotterilla - po tom, čo sa stal jeho asistentom. Z klubu odišiel, keď sa vedenie rozlúčilo v roku 2018 s Cotterillom. 

Jeho prvý zápas na čele seniorského tímu Anglicka bude 7. septembra proti Írsku.