Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Belgičania nezdolali Francúzsko už 43 rokov. Nebudeme mať veľa šancí, myslí si Tedesco

Negatívna bilancia môže byť podľa Tedesca motiváciou.
Negatívna bilancia môže byť podľa Tedesca motiváciou. Profimedia / Antonio Balasco / Alamy / Alamy
Domenico Tedesco (39) vyzval svojich zverencov, aby boli v pondelňajšom stretnutí Ligy národov v Bruseli proti Francúzsku odvážni a bojovní. Belgicko sa snaží dosiahnuť prvé víťazstvo nad svojimi susedmi po 43 rokoch.

Belgicko v polovici priebehu skupinovej fázy zaostáva za vedúcim Talianskom o tri a za druhým Francúzskom o dva body. Na postup do štvrťfinále potrebuje skončiť na prvých dvoch miestach. Domáca porážka a očakávané víťazstvo Gli Azzurri nad Izraelom by mohli prakticky ukončiť ich nádeje na postup do vyraďovacej časti dve kolá pred koncom.

"Proti Francúzsku je nutné byť odvážni. Nebudeme mať veľa príležitostí. Tie, ktoré dostaneme, musíme dotiahnuť do konca. Nebudeme schopní vyvíjať na nich tlak celých 90 minút, preto je dôležité aj dobre brániť vo vlastnej šestnástke. Bude to veľký zápas," povedal Tedesco.

Výsledky vzájomných zápasov.
Výsledky vzájomných zápasov.Flashscore

Belgicko, ktorému chýbajú Kevin De Bruyne a Romelu Lukaku po tom, čo požiadali, aby sa s nimi v tomto reprezentačnom okne nepočítalo, remizovalo vo štvrtok v Taliansku, pričom už po 24 minútach prehrávalo o dva góly. Tedesco dúfa, že tentoraz začnú jeho zverenci lepšie. Francúzsko sa minulý mesiac pri vzájomnej konfrontácií v Lyone radovalo z triumfu 2:0.

"Uplynulý duel sme nezačali dobre. Chceli sme byť kompaktní, ale boli sme príliš netrpezliví. A rýchly prvý gól nám nepomohol. Sme jednoducho ľudia. Je v mojej povahe hovoriť aj o zlých veciach. Nesmieme to skrývať. Zápas však trval 90 minút, nie polhodinu. Chcem zdôrazniť, že sme dobre reagovali. S touto mladou skupinou to bolo všetko, len nie zlý výsledok proti Taliansku," vrátil sa 39-ročný lodivod k štvrtkovému stretnutiu. 

Nečakaná dohoda s Deschampsom? Mbappé si sám vyberie, aké zápasy bude za Francúzsko hrať

Belgicko neporazilo výber z krajiny galského kohúta v súťažnom vystúpení od kvalifikácie na majstrovstvá sveta v roku 1981. Odvtedy dosiahli dve víťazstvá v priateľských meraniach síl, naposledy v roku 2015. "Odradia nás zlé výsledky z minulosti? Môže to byť motivácia. V skutočnosti môžeme písať históriu. Samozrejme, budeme potrebovať fantastický deň. Keď vidíte, z akých hráčov si môžu vyberať, je úplne jedno, že tam nie je Mbappé," uzavrel Domenico Tedesco.

Belgicko - Francúzsko (pondelok o 20:45)