Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Belgicko v Lige národov bez kapitána. De Bruyne chce voľno, tímu nepomôže ani v novembri

De Bruyne sa zotavuje zo zranenia.
De Bruyne sa zotavuje zo zranenia.Reuters / Molly Darlington
V najbližších vystúpeniach Belgicka v Lige národov nepomôže tímu zranený kapitán Kevin De Bruyne (33). Líder mužstva požiadal reprezentačného trénera Domenica Tedesca (39) o voľno. Nominácia na duely proti Taliansku a Francúzsku je tak bez stredopoliara Manchestru City.

De Bruyne sa zranil v septembri počas súboja Citizens a Interu v Lige majstrov. Vynechal tak ostatné štyri súťažné zápasy anglického majstra. Tréner Pep Guardiola už potvrdil, že Belgičan by mal byť so svalovým zranením mimo hry až do konca reprezentačnej prestávky.

Belgicko sa vo štvrtok stretne s Talianskom v Ríme a potom 14. októbra hostí Francúzsko v Bruseli. Na piatkovej tlačovej konferencii Tedesco uviedol, že De Bruyne požiadal aj o vynechanie z posledných dvoch novembrových duelov v skupine A2 Ligy národov.

Tvorca hry nalomil svoju budúcnosť v národnom tíme, keď spochybnil bojovnosť a schopnosti spoluhráčov po prehre 0:2 s Francúzmi v Lyone 9. septembra. Tedesco však povedal, že líder jeho výberu je odhodlaný pokračovať v reprezentačnom drese až do svetového šampionátu v roku 2026.

"S Kevinom som mal dlhý telefonický rozhovor. Je zranený, ale je veľmi motivovaný pokračovať s Red Devils a hrať na MS 2026," vravel kouč Belgičanov a dodal:

"Požiadal o vynechanie tohto kempu a tiež aj v novembri, aby sa mohol postarať o svoje telo. Jeho program sa pre MS klubov stal ešte nabitejším. Preto nie je v nominácii. Ale keď to bude naozaj dôležité, počas MS bude s nami."

Najbližší zápasový program Belgicka.
Najbližší zápasový program Belgicka.Flashscore

Tedesco sa vrátil aj k vyjadreniu De Bruyneho po strete s Les Bleus: "Kevin je veľký hráč, ale aj veľká osobnosť. Rozprávali sme sa po tom, čo sa stalo v našom poslednom zápase. Samozrejme, že bol plný emócií, vždy chce vyhrať. Nikdy však v médiách nespomínal mená. Musíme sa s tým jednoducho vyrovnať. V médiách sa to stalo veľkou témou len preto, že to povedal Kevin. Ale v šatni to tak nie je."

V belgickom výbere bude chýbať aj Romelu Lukaku, ktorý po prestupe z Chelsea do Neapolu má v drese Partenopei za päť zápasov bilanciu dva góly a tri asistencie.

Nominácia Belgicka na zápasy Ligy národov:

Brankári: Koen Casteels (Al Qadsiah), Matz Sels (Nottingham), Maarten Vandevoordt (Lipsko)

Obrancovia: Sebastiaan Bornauw (Wolfsburg), Timothy Castagne (Fulham), Zeno Debast (Sporting Lisabon), Maxim De Cuyper (Club Bruggy), Koni De Winter (Janov), Wout Faes (Leicester), Matte Smets (Genk), Arthur Theate (Frankfurt)

Stredopoliari: Charles De Ketelaere (Atalanta), Arne Engels (Augsburg), Orel Mangala (Lyon), Amadou Onana (Aston Villa), Youri Tielemans (Aston Villa)

Útočníci: Johan Bakayoko (PSV Eindhoven), Jeremy Doku (Manchester City), Malick Fofana (Lyon), Dodi Lukebakio (Sevilla), Lois Openda (Lipsko) Cyril Ngonge (Neapol), Leandro Trossard (Arsenal)