Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boli sme unavení, hráčom mám čo vytknúť, hovorí Calzona po výhre v Azerbajdžane

Calzona hovorí, že hráčom má čo vytknúť.
Calzona hovorí, že hráčom má čo vytknúť.TASR - Pavel Neubauer
Slovenská futbalová reprezentácia vyhrala v pondelkovom zápase Ligy národov na pôde Azerbajdžanu a nachádza sa na čele tabuľky svojej skupiny divízie C. Ak ale Švédsko večer zdolá Estónsko, tak znova budú mať oba celky rovnaký počet bodov.

Zverenci trénera Calzonu vstúpili do stretnutia veľmi dobre, keď strieľaný center Hancka tečoval do vlastnej brány obranca Mammadov, ale potom taktovku nad zápasom prebrali domáci a zásluhou Bajramova vyrovnali. Slováci rozhodli až v závere po červenej karte Emreliho.

O víťazný zásah sa postaral Lukáš Haraslín. "Miestami to bol z našej strany kostrbatý výkon. Nedarilo sa nám robiť veci, ktoré sme si povedali pred zápasom. Súper hrozil z toho jediného, vďaka čomu mohol byť úspešný. My sme si na to trochu nedali pozor, ale potom sa nám už darilo kontrolovať hru," povedal pre STVR.

Azerbajdžan - Slovensko 1:3

"Dosť nám pomohla aj červená karta, ale na tejto úrovni nie je slabý súper," pokračoval. Vyjadril sa aj k vylúčeniu, ktoré prišlo práve po faule na jeho osobu. "Nevedel som, že ten hráč už má žltú kartu. Ja som videl, že môžem ísť do brejku. Chcel som podržať loptu a on ma zbytočne fauloval," nechal sa počuť Haraslín.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

V národnom tíme skóroval po jedenástich mesiacoch. "Zastreľoval som sa v každom zápase. Bol som blízko na Eure aj proti Švédsku. Teraz mi to tam konečne padlo a som rád, že som pomohol tímu," doplnil.

V podobnom duchu hodnotil duel Ondrej Duda"Bol to veľmi náročný zápas. Som rád, že práve môj 80. zápas bol víťazný a verím, že ich ešte bude pribúdať. Súper mal nejaké brejky po našich nie ideálnych rozohrávkach. Myslím si, že ani v druhom polčase sme nerobili to, čo sme mali, nepressovali sme a boli sme veľmi pasívni. Z toho pramenilo, že si súper vedel prihrať a vytvoriť si šance."

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Tréner Francesco Calzona cítil, že náročný program je na jeho zverencoch poznať. V základnej zostave pritom spravil oproti piatku iba jednu zmenu a aj to vynútenú, keď vykartovaného Vavra nahradil Šatka. Navyše prvý raz striedal až v 83. minúte.

"Bol to ťažký zápas, ale očakávali sme takýto priebeh. Prišli sme veľmi unavení, bolo to vidno. Zápas so Švédmi nám vzal veľmi veľa energie. Doma sme si vytvorili proti Azerbajdžanu určite viac príležitostí, ale tiež sme dovolili súperovi veľa a to sa mi nepáči. Hráčom musím vytknúť nejaké veci aj dnes. Celkovo si však myslím, že mužstvo sa ukazuje v dobrom svetle, ideme hrať proti Švédsku, ktoré je neskutočne silné," povedal Talian.