Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Calzona žiada maximálny výkon. Vieme, čo musíme urobiť, zdôraznil Hancko

Dávid Hancko si je vedomý, aký súper čaká na Slovákov.
Dávid Hancko si je vedomý, aký súper čaká na Slovákov.ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO / Profimedia
Slovenská futbalová reprezentácia si v boji o celkové prvenstvo v C-divízii Ligy národov nemôže dovoliť zaváhanie s papierovo slabším Azerbajdžanom. Pred pondelkovým zápasom v Baku vyžaduje tréner Francesco Calzona (55) od svojho tímu výkon na maxime možností, aby sa mu podarilo splniť trojbodový cieľ.

Azerbajdžan - Slovensko (pondelok, 18:00)

"Azerbajdžan má veľmi dobré mužstvo s technickými hráčmi. Sú nepríjemní v rýchlych prechodoch do útoku po zisku lopty. Nezačali síce túto Ligu národov dobre, ale doma sú veľmi silní a nebezpeční. Ich sila je určite väčšia, ako ukazuje tabuľka. Som presvedčený, že domáci proti nám odohrajú dobrý duel a budú sa chcieť ukázať. V kvalifikácii ME zdolali to isté Švédsko, s ktorým neskôr v tejto súťaži prehrali. Musíme hrať na maxime našich možností, aby sme uhrali výsledok, po ktorom túžime a tým je víťazstvo."

Ostatné rezultáty Azerbajdžanu.
Ostatné rezultáty Azerbajdžanu.Flashscore

"Naša mentalita a nastavenie pokúsiť sa vyhrať každý zápas sa nemení, aj keď pred súperom máme rešpekt. V predošlej edícii Ligy národov nás doma dokázal zdolať a teraz má na lavičke veľmi dobrého trénera so skúsenosťami, ktorého uznávam. Prišli sme sem však s tým, že chceme hrať od začiatku na víťazstvo, aby sme si vytvorili dobrú východiskovú situáciu pred vystúpením vo Švédsku," povedal Calzona na predzápasovej tlačovej konferencii.

Viac kompaktne a dovoliť súperovi menej

Koučovi Slovenska bude pri tvorbe základnej zostavy chýbať trojica Denis Vavro, Adam Obert a Matúš Bero. Prvý si odpykáva trest za žlté karty, Oberta s Berom vyradili zdravotné problémy a do Baku necestovali.

"Sú tu Gyömbér a Šatka, ktorí by mohli hrať namiesto Vavra. Všetci hráči sú pripravení, máme ešte pár hodín, aby sa tí, ktorí hrali so Švédskom, dali fyzicky dokopy. Priznávam, niekedy je náročné hráčom vštepiť, že neexistujú ľahké zápasy."

Posledné vzájomné strety.
Posledné vzájomné strety.Flashscore

"Nemôžeme byť premotivovaní, pretože dobre vieme, ako sa futbal vyrovnáva. Musíme byť viac kompaktní a dovoliť súperovi menej, ako tomu bolo v domácom stretnutí," poodhalil Calzona taktické plány.

Hrať ako jeden tím

Slováci vstupujú do zápasu s Azerbajdžanom dobre naladení po piatkovej remíze 2:2 s lídrom skupiny Švédskom, ktoré má pri rovnosti siedmich bodov lepšie skóre. Proti Tre kronor ukázal slovenský tím nezlomnú vôľu a vďaka presným zásahom Dávida Strelca dokázal zmazať dvojgólové manko.

"Bol to veľmi ťažký súboj, siahli sme si v ňom na dno síl. Švédi ukázali kvalitu a mali proti nám veľa šancí. Toho sa v pondelok musíme vyvarovať. Som rád, že sme sa vrátili v piatok do zápasu, v minulosti sa nám to nedarilo."

Najskôr sme Švédom dovolili príliš, následne sme to boli my, hodnotí Calzona remízu

"Čo sa týka Azerbajdžanu, mali sme video ich hry, zmenili rozostavenie. Sú mužstvo, ktoré dobre bráni. Musíme ´makať´ ako tím. Aj tréner nám stále prízvukuje, že musíme hrať ako jeden tím," myslí si obranca Dávid Hancko.

Azerbajdžan prehral v piatok v Estónsku 1:3 a s nulou na bodovom konte sa zatiaľ javí ako najvážnejší adept na zostup do D-divízie. Duel so Slovenskom sa uskutoční na štadióne Tofika Bachramova s kapacitou 31 200 miest.

Slovensko zatiaľ v Lige národov neprehralo.
Slovensko zatiaľ v Lige národov neprehralo.Flashscore

Aj vzhľadom na zlé výsledky domácej reprezentácie sa neočakáva veľký záujem, na tribúnach by malo byť maximálne 5 000 divákov. "Bude to iný stret ako v Košiciach. Mne osobne domáce prostredie vždy pomáha. Vonkajšie nie sú také jednoduché ako domáce," dodal Hancko.

Ľavý obranca slovenského tímu si uvedomuje, že v súboji proti 113. tímu rebríčka FIFA môžu hostia iba stratiť. "Máme veľký rešpekt, pripravíme sa najlepšie ako vieme. Verím, že si vytvoríme šance. Keď chceme ísť do Švédska hrať o všetko, vieme, čo musíme urobiť," dodal. Zápas v priamom prenose odvysiela STVR na športovej stanici.