Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Carsley nemá v úmysle zotrvať. Anglicko si zaslúži trénera svetovej triedy, tvrdí

Carsley zaknihoval v Helsinkách cennú výhru.
Carsley zaknihoval v Helsinkách cennú výhru.Action Images via Reuters / Lee Smith
Po domácej prehre s Gréckom sa Anglicko vrátilo na správnu cestu a z Fínska si v rámci Ligy národov odnieslo tri body. Dočasný tréner Lee Carsley (50) bol výsledkom potešený, ale naďalej trvá na tom, že na post stáleho kouča Albionu nemyslí.

Anglicko je s deviatimi bodmi zo štyroch zápasov v skupine B2 druhé práve za Gréckom. Na Olympijskom štadióne v Helsinkách zabezpečili favoritovi víťazstvo presné zásahy Grealisha, Alexandra-ArnoldaRicea. Na chvíľu tak dali zabudnúť na nedávny neúspech z Wembley.

Carsley síce bol spokojný s reakciou svojho tímu po prehre s Grékmi, ktorá bola jeho prvou od nástupu do funkcie, no v otázke svojich pracovných ambícií na lavičke Angličanov zostal verný svojmu presvedčeniu.

"Táto práca si zaslúži trénera svetovej triedy, ktorý vyhral trofeje, ja som ešte len na ceste k tomu. Stále hovorím to isté. Mojou úlohou bolo šesť zápasov a s tým som spokojný," vysvetlil.

"Je to privilegovaná pozícia. Veľmi si ju užívam, ale posledné dva dni to tak nebolo. Nie som zvyknutý prehrávať v anglickom tíme, neznášam to dobre," dodal reprezentačný kormidelník.

Strelec tretieho gólu Rice mal po nedeľňajšom víťazstve pre svojho kouča pripravené slová chvály: "Bolo to osviežujúce. Bol úprimný, priamy a jednoducho hovoril, aby sme išli von a hrali slobodne. Myslím, že vidíte, že hráme naozaj dobre a užívame si obdobie pod jeho vedením. Na ceste sa vyskytnú hrbole, taký je futbal, je to šport nahor a nadol, nič nikdy nebude dokonalé."

Grealish, ktorý na Eure chýbal vo výbere národného mužstva, sa po septembrovom zásahu do siete Írska presadil aj teraz. Ofenzívny hráč Manchestru City takisto adresoval smerom ku Carsleymu iba pozitíva:

"Nech sa s trénerom stane čokoľvek, ľudia budú vždy hovoriť negatívne veci. Predtým kričali, aby hrali všetci ofenzívni hráči a nefungovalo to. Nechápem to, v zápasoch sa to môže stať. Rád sem chodím, je to špičkový kouč a rád pre neho hrám."

Najbližšie čaká Angličanov bitka v Grécku, 14. novembra sa predstavia v Aténach. Fíni sa o svoje prvé body v aktuálnej edícii Ligy národov budú pokúšať na ihrisku Írska.

Fínsko - Anglicko 1:3