Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Carsley zahnal prvotné obavy, z gauča vyzeralo byť trénovanie Anglicka jednoduchšie

Lee Carsley doviedol reprezentáciu Anglicka k prvému triumfu hneď pri premiére.
Lee Carsley doviedol reprezentáciu Anglicka k prvému triumfu hneď pri premiére. Profimedia / Peter Fitzpatrick
V niektorých momentoch si Lee Carsley (50) myslel, že ako dočasný tréner Anglicka nie je vo svojej koži. Sobotné víťazstvo 2:0 nad Írskom pri jeho prvom zápase vo funkcii však tieto pochybnosti utíšilo.

Írsko - Anglicko 0:2

Carsley, ktorý vďaka svojej starej mame reprezentoval Írsko 40-krát, bol vymenovaný za dočasného hlavného trénera Anglicka. A to do doby, kým vedenie nenájde plnohodnotného nástupcu Garetha Southgatea

Vďaka víťazstvu nad Írskom nielenže Angličania ideálne vstúpili do Ligy národov, ale tiež sa zvýšili šance na trvalé obsadenie Carsleyho do pozície šéfa lavičky. V utorok bude stáť pri kormidle v súboji proti Fínsku vo Wembley.

"Keď sedíte doma, stále si myslíte, že je jednoduché byť koučom Anglicka. Boli však chvíle, keď som si nebol istý, či to zvládnem. Výhra v Dubline mi však dodala sebadôveru, rovnako aj zvyšku realizačného tímu," priznal niekdajší profesionálny futbalista. 

"Hovoril som o tom na prvej tlačovej konferencii, ide o to navzájom si veriť. Mám pocit, že s hráčmi sme v dobrej pozícii," dodal muž, ktorý od roku 2021 vedie reprezentáciu Anglicka do 21 rokov, pričom vlani s ňou dokráčal k európskemu titulu.

Podľa jeho slov musí národný tím z Britských ostrovov na ceste za postupom na svetový šampionát v roku 2026 preukázať väčšiu kontrolu nad zápasmi.

"Naším cieľom je dosiahnuť to proti najlepším tímom na svete v tých najväčších momentoch. Hráči majú dva roky na to, aby sa do tohto bodu dostali. Ušli sme k tomu slušnú cestu," uzavrel Lee Carsley.