Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Carvajal bude po operácii chýbať rok, Real Madrid sa po náhrade neobzerá

Carvajala vyradia vážne zdravotné komplikácie na dlhé obdobie.
Carvajala vyradia vážne zdravotné komplikácie na dlhé obdobie. Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Cesar Cebolla / PRESSINPHOTO
Dani Carvajal (32) si pred šiestimi dňami vážne poranil koleno a v piatok sa podrobil operácii, chirurgický zákrok bol označený za úspešný. Španielskeho obrancu Realu Madrid čaká veľmi dlhá pauza, kopačky si bude môcť obuť až v druhej polovici budúceho roka.

Európsky šampión sa zranil v samom závere zápasu proti Villarrealu, ihrisko opustil na nosidlách a krátko po záverečnom hvizde sa potvrdilo, že má roztrhnutý predný skrížený väz. Nebol to jediný vážny problém, následne absolvoval ďalšie testy a tie odhalili aj vážne poškodenie postranného väzu.

"Náš futbalista Dani Carvajal dnes úspešne podstúpil operáciu roztrhnutého predného skríženého väzu a tiež bočného väzu v pravom kolene, zákrok prebehol pod dohľadom lekárskeho tímu Realu Madrid. V najbližších dňoch zaháji rehabilitačný proces,“ oznámil Biely balet v oficiálnom vyhlásení.

Carvajal určite vynechá zvyšok tejto sezóny a podľa médií by mohol byť mimo hry až dvanásť mesiacov. Momentálne je jeho budúcnosť zabezpečená, keďže jeho zmluva platila len do júna 2025 a vedenie ju krátko po zranení predĺžilo o ďalších dvanásť mesiacov. Na druhej strane, minimálne v najbližších dňoch sa pravdepodobne nebude hovoriť o prípadnej náhrade, ako naznačil tréner Carlo Ancelotti.

"Lucas Vázquez má momentálne maximálnu dôveru, predvádza kvalitné výkony a zaslúži si šancu. Navyše, trh je uzavretý a mali by sme veľmi obmedzené možnosti," naznačil, že Real Madrid sa nebude obzerať po voľných hráčoch a nevyužije ani možnosť kúpiť dodatočnú posilu, na čo má podľa predpisov právo pre vážne zranenie defenzívnej opory.