Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Česko v Lige národov bez Schicka, nováčikom gólman Slavie

Kinský sa prvýkrát predstaví v seniorskej reprezentácii.
Kinský sa prvýkrát predstaví v seniorskej reprezentácii.ČTK / imago sportfotodienst / Gonzales Photo/Morten Kjaer
Českú futbalovú reprezentáciu čaká v krátkom čase ďalší zraz, počas ktorého zverenci trénera Ivana Haška (61) vyzvú Albánsko a Ukrajinu. V seniorskej reprezentácii sa prvýkrát predstaví brankár Slavie Antonín Kinský (21), hoci bol v uplynulých dňoch nominovaný do mužstva dvadsaťjednotky. Realizačný tím pre menšie zranenie nepočíta s Patrikom Schickom (28), ktorý je v poslednom čase menej vyťažený, ale pozvánku dostal produktívny útočník Olomouca Jan Kliment (31).

Nováčikom v nominácii trénera Haška je aj Martin Jedlička z Viktorie Plzeň, ktorý vytvorí brankárske trio so spomínaným Kinským a Matějom Kovářom z Leverkusenu. Na reprezentačnom zraze sa tentoraz nepredstaví trápiaci sa Schick, ktorý podľa slov trénera doliečuje menšie zranenie. Mimo zostavy je aj Hranáč, ktorý v poslednom čase nenastupuje pravidelne za Hoffenheim.

"O nominácii Tondu Kinského som sa rozhodol na základe debaty s trénerom brankárov Radkom Černým. Už keď robil nomináciu (tréner dvadsaťjednotky) Honza Suchopárek, veľmi dobre vedel, že môže nastať takáto situácia, že môže byť povolaný s A-tímom. Nebol teda prekvapený, počítal s tým vopred," ozrejmil Hašek.

"Za Patrikom sme boli v Mníchove, keď hrali s Bayernom. Dohodli sme sa, že túto reprezentačnú prestávku využije na to, aby si doliečil drobné zranenie, ktoré teraz má. Cieľom je, aby sa dostal do top formy a pomohol nám na ďalšom zraze," vysvetlil tréner Schickovu absenciu.

V kádri, ktorý má 24 mien, je šesť útočníkov - Tomáš Cvančara, Adam Hložek, Jan Kuchta, Vasil Kušej, Tomáš Chorý a autor deviatich ligových gólov Kliment, ktorý sa do reprezentácie vracia po siedmich rokoch.

Počas reprezentačnej prestávky najskôr Česi v piatok 11. októbra privítajú na Letnej Albánsko, o tri dni neskôr nastúpia vo vroclavskom azyle proti Ukrajine. Zverenci trénera Haška získali v doterajšom priebehu Ligy národov tri body, keď na zdrvujúcu prehru 1:4 s Gruzínskom odpovedali domácou výhrou 3:2 nad Ukrajincami.