Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chorvátom nestačili ani tri góly za sedem minút. Bláznivý zápas, vravel brankár Poľska

Súboj Poľska s Chorvátskom priniesol gólovú prestrelku.
Súboj Poľska s Chorvátskom priniesol gólovú prestrelku.Profimedia / Foto Olimpik / NurPhoto /Shuttersto / Shutterstock Editorial
Michal Probierz (52) pochválil odolnosť a útočnú reakciu Poľska po tom, čo v utorok v Lige národov vybojovalo domácu remízu s Chorvátskom.

Poľsko - Chorvátsko 3:3

Domáci viedli 1:0 zásluhou kapitána Piotra Zielinskeho. Chorvátsko však v priebehu siedmich minút prvého polčasu strelilo tri góly a otočilo duel. Poľsko sa však dokázalo vrátiť do zápasu a nakoniec si gólmi Nicolu Zalewskeho a Sebastiana Szymanskeho zabezpečilo bod.

"Tých sedem minút nami otriaslo, takže o to väčšiu pochvalu si mužstvo zaslúži. Góly sme dostávali príliš ľahko. V našej defenzívnej hre sa vyskytli chyby. Sme však spokojní, pretože sme to dokázali neutralizovať hrou v útočných priestoroch. Každý chce vyhrať, to je pre mňa najdôležitejšie. Žiaľ, dnes to nevyšlo. Naša defenzíva zaváhala a inkasovali sme po statických situáciách," hodnotil hlavný tréner Probierz. 

Skúsený 52-ročný tréner sa však snažil zostať optimistický. "Stále sme študentmi futbalu na vysokej úrovni a dnes sme ukázali, že vieme hrať jeden na jedného. Je tu aj veľa pozitív. Mladí ukazujú, že chcú a vedia hrať," chválil. 

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Zlatko Dalič, lodivod národného tímu Chorvátska, mal po záverečnom hvizde zmiešané pocity. "Viedli sme 3:1 a hrali veľmi dobre, ale potom sme inkasovali gól a vrátili Poľsko do hry. Aj tak to bola fantastická odpoveď po tom, čo sme prehrávali,“ povedal novinárom.

Poľský brankár Marcin Bulka síce v krátkom časovom slede viackrát inkasoval, ale pripísal si teiž niekoľko dobrých zákrokov. "Bol to úplne bláznivý zápas. Začali sme dobre, potom sme však inkasovali trikrát v priebehu niekoľkých minút. Cítili sme sa beznádejne, ale dokázali sme sa vrátiť. Som rád, že odchádzame s bodom, hoci ma mrzí, že sme nedali štvrtý gól," uzavrel.