Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

De Bruyne odmietol koniec v národnom tíme Belgicka: Chcem pokračovať, preto som tu

De Bruyne je v reprezentácii už 14 rokov.
De Bruyne je v reprezentácii už 14 rokov.Reuters / Lee Smith
Kevin De Bruyne (33) ukončil špekulácie o svojej budúcnosti v reprezentácii Belgicka. Kapitán mužstva je oddaný národnému tímu. Nejasnosti sa objavili po tom, ako uvažoval o preplnenom kalendári futbalistov, ktorí hrajú za klub aj krajinu.

De Bruyne na predzápasovej tlačovej konferencii v Maďarsku novinárom povedal: "Chcem pokračovať s Red Devils a preto som tu." Belgicko na neutrálnej pôde v Debrecíne vstúpi do novej edície Ligy národov duelom proti Izraelu.

Reprezentačná budúcnosť tvorcu hry bola po majstrovstvách Európy v Nemecku nejasná. Naznačil totiž, že sa obáva prílišnej záťaže svojho tela pri všetkých zápasoch, ktoré ho čakajú za národný tím a Manchester City.

"Sezóna sa pre mňa začala dobre, bude náročná. Ak príde čas, keď toho bude príliš veľa, potom sa porozprávam s trénerom. Pozerám sa hlavne dopredu. Po Eure som bol trochu sklamaný, ale to bolo len na pár dní, potom sa začal nový ročník," vravel De Bruyne, ktorý v národnom výbere seniorov debutoval v roku 2010 ako tínedžer. Od tej doby nazbieral 105 reprezentačných štartov, v ktorých strelil 28 gólov.

"Ako vždy chceme hrať čo najlepší futbal. Je tu niekoľko nových chlapcov a tréner im chce dať šancu rásť. V tejto skupine s Francúzskom nie sme favoritmi Ligy národov," zhodnotil líder tímu Roberta Martíneza.

Belgicko odohrá svoj súboj proti Francúzom 9. septembra v Lyone a opäť bude bez najlepšieho strelca Romelua Lukakua, ktorý absentuje pre nedostatok zápasovej kondície po neskorom prestupe do Neapolu.

"To, že tu nie je Romelu, znamená, že sa musím prispôsobiť. Chápem, prečo tu po svojom prestupe nie je. Možno je preňho lepšie, keď si oddýchne, ale určite sa vráti," uviedol De Bruyne.

Belgicko - Izrael (piatok, 20:45)